Thursday, August 09, 2012

Iran: druk 9augustus 2012
Dinsdag berichtte Human Rights Activists dat in de provincie Khuzestan 19 iraanse arabieren van de sunni minderheid zijn gearresteerd. Volgens de organisatie is het gewoonte van de veiligheidskrachten om voor het Eid al-Fitrfeest, aan het einde van de ramadan,mensen met een sunni-achtergrond op te pakken.
bron: iranbriefing.netMedia berichten meldden woensdag dat de 48 iraanse gijzelaars in Syrie, allen via het reisbureau van de revolutionary guards naar Damascus waren gereisd.
In tegenstelling tot berichten uit Teheran dat het maar eenvoudige pelgrims zijn hebben de gijzelaars sterke banden met de revolutionary guards.
Zij reisden met zes bussen van Teheran naar Damascus toen de laatste bus bij een checkpoint werd aangehouden door leden van Free Syrian Army (FSA).
Een medewerker van het reisbureau vertelde dat alle deelnemers aan deze reis of leden van de revolutionary guards of leden van de bassij zijn.
bron: english.alarabya.net

190 iraanse politieke en mensenrechtenaktivisten en leden van de media hebben in een brief naar Ban-ki-Moon bij hem aangedrongen om praktische stappen te ondernemen voor de vrijlating van de politieke gevangenen in Iran.
bron: iranbriefing.net

In de afgelopen dagen zijn diverse iraanse websites gehacked, waaronder de site van het Teheran waterbedrijf. Deze aanvallen zijn een protest tegen Iran's nucleaire plannen.
bron: cyberwarnews.info


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ban ki-Moon kan ook niet veel uitrichten.