Monday, August 27, 2012

Iran: oproepen 27 augustus 2012

Er zijn nadere bijzonderheden bekend geworden over de raid van iraanse security guards op de hulpverleners in een kamp voor aardbevingslachtoffers in Tabriz.
De hulpverleners hadden geen politieke motien. Toen zij merkten dat zowel Red Crescent Society als regeringsorganisaties de slachtoffers niet hielpen, hebben zij besloten voor eigen risico de slachtoffers te gaan helpen.
Op bevel van de gouverneur van Haris vielen politie en veiligheidstroepen het pakhuis aan waar de hulpgoederen lagen opgeslagen.Zij hebben het pakhuis 7 uur belegerd.
bron: persian2englishEen groep iraanse activisten die zich Green Messengers of Hope of Iran noemen, hebben president Morsi van Egypte opgeroepen zich uit te spreken tegen het huisarrest van de iraanse oppositieleiders Mir Hossein Mousavi en Mehdi Karroubi.
Morsi zal in Teheran de 16e summit van de Non-aligned Movement bijwonen.
bron: en.irangreenvoice.com
De voorzitter van de vrouwencommissie van National Council of Resistance of Iran (NCRI),heeft een oproep gedaan de levens van Seddigheh Moradi en Kobra Banazadeh AmirKhizi, twee vrouwelijke politieke gevangen supporters van de PMOI, die overgebracht zijn naar de Gharechak Varamin prison, te redden.
Deze gevangenis staat bekend als een tweede Karichakprison en de situatie is daar slechter dan in Evin of Gohardasjtprison.
Seddighe Moradi is in mei 2011 samen met enige andere PMOI supporters gearresteerd. Zij is tot 11 jaar gevangenis veroordeeld.
Kobra Banazadeh Amirkhizi is in januari 2008 gearresteerd omdat zij haar familieleden in Camp Ashraf wilde bezoeken. Zij is veroordeeld tot 5 jaar.
Beide vrouwen zijn gemarteld.
bron: freedomessenger.com


EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Toch wel benieuwd naar de houding van Morsi ten opzichte van Iran.

christinA eijkhout said...

Hij is vandaag pas gegaan
http://mg.co.za/article/2012-08-28-egypts-morsi-heads-to-iran-for-syria-talks