Saturday, August 18, 2012

Iran: verder 18 augustus 2012

Het Iran Human Rights Documentation Center (IHRDC) meldt dat vijf etnisch arabische gevangenen in de Karoon gevangenis in Ahwaz ter dood zijn veroordeeld.
Hashem Shabaninejad (dichter, blogger en leraar van arabische literatuur) ,Hadi Rashedi (scheikundeleraar), Mohammad Ali Amourinejad (blogger), Seyyed Jaber Alboshokeh en zijn broer Seyyed Mokhtar Alboshokeh.
Zij allen zijn veroordeeld voor moharebeh en zijn in afwachting van hun hoger beroep.
Op 5 augustus zijn zij van de Karoungevangenis naar een detentiecentrum van het ministerie van inlichtingen overgebracht.
Na 10 dagen werden zij teruggebracht en bleek dat zij zwaar gemarteld zijn met als gevolg dat hun lichamelijke en geestelijke toestand slecht is. Hadi Rashedi heeft een gebroken bekken en Hashem Shabaninejad ligt in coma. Shabaninejad's toestand is kritiek.
bron: iranhrdc.org

Sayeed Hassan Taheri, de zoon van Ayatollah Sayeed Jalal Taheri Esfahani, de vroegere Imam Jama van Isfahan, is veroordeeld tot 4 jaar gevangenis en 10 jaar verbanning uit Zabol.
Hij is veroordeeld voor anti-regime propaganda, verstoring van de openbare orde en belediging van de leider.
bron: iranbriefing.net

Donderdag heeft het hoofd van de veiligheidspolitie in Teheran aan de leiders van de sunni gebedcentra in Teheran medegedeeld dat zij geen Eid gebedsdiensten ter gelegenheid van het eind van ramadan mogen houden.
Na protesten en discussie zei de politie dat deze bevelen van hogerhand kwamen en niet konden worden besproken.
bron: daughtersofthelight.briefs.blogspot.nl


EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

De Soennieten lijken het ook moeilijk te gaan krijgen in Iran.