Wednesday, August 22, 2012

Iran: verder, 22 augustus 2012

Twee mensenrechtengroeperingen hebben gevraagd  een  einde te maken aan de financiele en technische anti-drug hulp die Iran krijgt.
Harm Reduction International heeft samen met Human Rights Watch deze oproep gedaan.
In 2010 en 2011 heeft Iran meer dan duizend mensen in drugsgerelateerde zaken geexecuteerd. Dat is driemaal zoveel als in de voorgaande jaren.
De afgelopen 10 jaar hebben USA, Canada en diverse europese landen miljoenen dollars in Iran en omringende landen geinvesteerd om drugs te bestrijden.
Deze hulp heeft het echter alleen makkelijker gemaakt om met behulp van onrechtvaardige rechtzaken en onterechte beschuldigingen mensen te vervolgen.
bron: freedomessenger.comDe USA heeft gezegd dat zij tijdelijk de economische sancties tegen Iran verminderen, zodat er hulp, voedsel en medicijnen naar de slachtoffers van de aardbeving in Iran kan worden gestuurd.
Dit gold niet voor financien.
bron: BBCDe woordvoerder van Coordination Council of the Green Path of Hope,heeft er bij UN secretaris-generaal Ban-ki Moon op aangedrongen druk uit te oefenen op ayatollah Khamenei om de politieke gevangenen, en ook Mir Hossein Mousavi and Mehdi Karroubi vrij te laten.
bron: en.irangreenvoice.com

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Eigenaardig dat Iran geld krijgt voor drugsbestrijding van Westerse landen.

christinA eijkhout said...

dat werkt via de UN, UN Office on Drugs and Crime, zij bestrijden de handel in drugs wereldwijd, dus ook Iran.Hier is het AFP bericht:
http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5i63t0Ik-qnWfTRZMgpgz6BI_ACdA?docId=CNG.a88563421d1da014c133fafc9bf6105b.5b1