Monday, September 24, 2012

Iran: filter 24 september 2012Op 23 september is volgens IRNA in Shar-e-Tork, provincie Azerbaijan een man in het openbaar opgehangen.
De man. Reza M. was veroordeeld voor moord.
bron: iranhr.net

Elcin Hatami, een mensenrechtactivist uit Southern Azerbaijan heeft een artikel geschreven over de rol en oorsprong van de handelingen van de IRGC bij het verhogen van etnische spanningen tussen iraniers en azerische turken.
bron: iranbriefing.info

De International Campaign for Human Rights in Iran heeft ter gelegenheid van Ahmadinejads bezoek aan New York een korte video uitgebracht waarin de mensenrechtschendingen en verdere gevolgen van acht jaar bewind van president Ahmadinejad in beeld worden gebracht.
bron: iranhumanrights.org

Mehdi Hashemi Rafsanjani, de zoon van Akbar Rafsanjani is zondag in Teheran aangekomen. Hij was na de presidentsverkiezingen in 2009, toen ook zijn vader in ongenade viel, naar Engeland gegaan, waar hij 3 jaar heeft doorgebracht.
Aangenomen wordt dat de invloed van Rafsanjani weer aan het groeien is.
bron: reuters
Rferl bericht dat Hashemi Rafsanjani inmiddels is gearresteerd.http://www.rferl.org/content/iran-former-president-rafsanjani-son-daughter-detained/24718213.html 


In Iran zijn Google en Gmail geblokkeerd als reactie op de antimoslim film. Fars newsagency meldde niet of dit tijdelijk of permanent zal zijn. Iran zal binnenkort het totale internet afsluiten om een eigen "internet"in gebruik te nemen.
bron:The Guardian


EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


3 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Mag Ahmadinedjad de VS eigenlijk wel in?

christinA eijkhout said...

Ja, alleen omdat hij jaarlijks bij de UN moet kunnen komen, en dat zit nu eenmaal in USA.

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Gezien zijn uitspraken hadden ze hem denk ik liefst zo weer het land uitgezet.