Saturday, September 22, 2012

Iran: prijs 22 september 2012

De gevangen zittende studentenaktivist Majid Tavakoli, heeft de Student Peace Prize 2013 gewonnen.
De bekendmaking valt samen met de International Day of Peace van de Verenigde Naties.De tekst van de aankondiging is hier.
Majid Tavakoli zit op het ogenblik in de gevangenis van Rajaei Shahr.
bron: iranhr.net
Human Rights Watch heeft er bij Iran op aangedrongen het verbod voor vrouwen om te studeren, op te heffen.
36 universiteiten in Iran hebben met ingang van dit schooljaar 77 studierichtingen, inclusief boekhouden, raadgeven en technische wetenschappen, verboden voor vrouwen.
bron: reuters


Een anonieme bron van AlArabiya meldde dat Supreme Leader Khamenei aan de Qods Forces van Iran Revolutionary Guard opdracht heeft gegeven om alle aktiviteiten elders ter wereld, met name Afrika en Latijns Amerika te staken en zich te richten op de buurlanden.
De bron verklaarde dat Khamenei bang is voor een militaire aanval aan de ene kant, en vanwege de financiele problemen van het land door de economische  sancties, aan de andere kant.
Volgens Joint Staff J-2 van het Pentagon is de frequentie van de cyberaanvallen uit Iran verhoogd.
Recent heeft een grote cyberaanval plaatsgevonden op een groot amerikaans financieel instituut, wat volgens een militair rapport een teken is dat Iran een stille oorlog tegen het westen voert.
Voor de eerste keer heeft een hoge iraanse official de verwachte terugkomst op aarde van de Mahdi, de iraanse messias, verbonden met de bereidheid oorlog te voeren uit ideologische motieven.
Defensie Minister Ahmad Vahidi zei volgens Mashregh news, een krant die door Revolutionary Guards wordt bestuurd, dat met het hebben van de schat van de heilige Defensie, Valayat en martelaren, men klaar is voor een grote oorlog.Sinds Iran in de eeuw van de Komende is,zal dit de beslissende oorlog zijn, volgens hem.
De shiieten geloven dat er aan het einde der tijden er een grote oorlog zal komen en dat Mahdi, de Shi’ites’ 12e imam,op aarde terug zal komen, alle ontrouwen zal doden en de vlag van de islam overal ter wereld zal hijsen.
bron: iranbriefing.net


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Jezus mag wel op gaan schieten om de christenen te komen redden ...