Monday, September 03, 2012

Iran: tralies 3 september 2012De vrouwenrechtactiviste, journalist en redacteur van de website Focus on Iranian Women Jila Baniyagoob, heeft zich bij Evinprison gemeld nadat zij was opgeroepen om haar gevangenisstraf uit te zitten.
Zij is veroordeeld tot 1 jaar gevangenis en een verbod van 30 jaar op journalistieke aktiviteiten.
bron: we-change.org

Blogger en mensenrechtenactivist Hossein Ronaghi Maliki is een van de 30 hulpverleners die gearresteerd zijn tijdens hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in East-Azerbaijan.
Hij heeft telefonisch contact opgenomen met zijn familie en gezegd dat zijn nier is gaan bloeden en zijn lichamelijke toestand slecht is.
Volgens berichten is hij geslagen en mishandeld door de ondervragers van het ministerie van inlichtingen in Ahar en Tabriz.
bron: banouyesabz.wordpress.comAgenten van het ministerie van inlichtingen in de Gharchak Prison in Varamin (bij Teheran) hebben ieder contact van de politieke gevangenen Kobra Banazadeh Amiri en Sedigheh Moradi met andere gevangenen verboden.
Ook wordt gemeld dat zij geen medische hulp of  medicijnen krijgen.Dit alles om de druk op hen te verhogen.
bron: freedomessenger
Website Herana meldt dat in gevangenissen in de provincie Khuzestan 3x zoveel gevangenen zitten als waarvoor ze gebouwd zijn. Er kunnen in de gevangenissen in Khuzestan tussen vijf en zesduizend gevangenen er zitten echter meer dan 15 duizend gevangenen.
Sinds 34 jaar geleden de Islamitische Republiek werd opgericht zijn er geen gevangenissen meer bijgebouwd.
bron: freedomessenger

EAWorldNewsEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Niet meer gevangenissen. Het aantal gevangenen zal wel flink zijn gestegen sindsdien.