Sunday, October 28, 2012

Iran: verder 28 oktober 2012

Volgens de iraanse minister van defensie bezit Iran drones die veel geavanceerder zijn dan de onbemande drone van Hezbollah die boven Israel werd neergehaald.
Zondag zei de iraanse minister van defensie dat deze drone niet was uitgerust met het recentste know-how.
bron: reuters
Het bezoek van een commissie van het europese parlement aan Iran van 27 oktober tot 2 november is afgezegd.

De commissie wilde tevens een bezoek brengen aan Nasrin Sotoudeh en Jafar Panahi die de Sakharowprijs voor mensenrechten en de vrijheid van gedachten hebben ontvangen. Beiden zitten in de gevangenis.
bron: freedomessenger, we-change.org


400 werknemers van Bonyan Diesel in de provincie East Azerbayan hebben de afgelopen maand gestaakt uit protest tegen de gedwongen verhuizing van hun bedrijf naar andere steden binnen de provincie.
Volgens berichten van Coordinating Committee to Help Form Workers Organizations is Jahad Tosse , de aannemer voor de Azad Banir Dam op 19 oktober in staking gegaan over achterstallig loon.De werkgever heeft na 3 dagen gezegd deze alsnog te betalen.
Voor de tweede keer dit jaar hebben de tijdelijke en vaste werknemers van Hamedan Telecommunications Company bij het hoofdkantoor geprotesteerd over loonsverlagingen.
Op 24 oktober hebben tankwagenchauffeurs van Association of the Isfahan Workers Trade Associations geen brandstof geleverd aan benzinestations in Isfahan om te protesteren tegen de lage lonen.
bron: iranlaborreportEen brief van de vakbondsaktivist Shahrokh Zamani uit de gevangenis in Tabriz met een notitie voor vakbonden en mensenrechtorganisaties.
Op 27 oktober dwongen 600 arbeiders van Factory 1 en 2 in Teheran hun werkgever, de regering, om hun achterstallig loon te betalen.
bron: missionfreeiran.org


Fototentoonstelling in Den Haag van het massaker van 1988 in Iran.

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

No comments: