Friday, November 16, 2012

Iran: verschillend 16 november 2012In het iraanse parlement wordt een concept-wet behandeld waarin staat dat een ongetrouwde vrouw tot haar 40e jaar toestemming van haar vader of mannelijke voogd moet hebben om een paspoort te verkrijgen.Op het ogenblik is het in Iran zo geregeld dat iedereen, mannelijk of vrouwelijk, beneden de 18 jaar toestemming nodig heeft om een paspoort aan te vragen.
bron: rferl.org

De familie van Sattar Beheshti zegt dat als zij zeker zouden weten dat zij worden beschermd en niet, net als hij zouden worden doodgemarteld, zij zeker een klacht zouden indienen. De International Campaign for Human Rights in Iran heeft vernomen dat Beheshti's familie herhaaldelijk is bedreigd met ernstige consekwenties wanneer zij met de media zouden praten.
bron: iranhumanrights.orgVrijdag meldde Iran dat het meerdere verdachten van bomaanslagen in de provincie Khuzestan heeft gearresteerd, Het ministerie van inlichtingen heeft bekend gemaakt dat zowel de USA als Israel hierbij betrokken zijn. Zij beschuldigen beide landen ervan mee te hebben gewerkt aan de moord op atoomgeleerden. USA heeft ontkend.
bron: dailystar.comDe amerikaanse autoriteiten hebben Alireza Moazami Goudarzi aangeklaagd voor het in 2010 plannen van een illegale aankoop van vliegtuigonderdelen om ze naar Iran te verschepen.
Op 24 oktober is Goudarzi in Maleisie gearresteerd en uitgeleverd aan USA. Hij kan veroordeeld worden tot 105 jaar gevangenis.
bron: rferl.org

Mensenrechtenaktivisten zeggen dat drie afghanen die lijsten met namen van afghaanse geexecuteerden aan Ahmad Shaheed, UN Special Rapporteur on Human Rights in Iran, doorgaven, gemarteld zijn en mogelijk zelf zijn geexecuteerd. De namen zijn: Muhammad Norzhi, Abdulwahab Ansari en Maazum Ali Zahi.
bron: iranbriefing.net

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Weer een achteruitgang in de positie van Iraanse vrouwen.