Thursday, November 22, 2012

Iran: waarheid? 22 november 2012
Hossein Falah de voormalig secretaris van Non-Government Organizations in Qazvin is gearresteerd nadat hij was opgeroepen om te verschijnen op het kantoor van de inlichtingendienst in Qazvin.
De NGO is enkele jaren geleden door het regime verboden.
bron: iranbriefing.netDe moeder van de in voorarrest gestorven blogger Sattar Beheshti heeft tegen Sahamnews verteld dat zij de verklaringen van de autoriteiten over de dood van haar zoon niet gelooft,en dat zij ervan overtuigd is dat hij in de gevangenis is doodgemaakt.
In het bericht van de coroner staat dat hij waarschijnlijk aan een hartkwaal is gestorven en dat hij voordien ook medicijnen voor zijn hart nam.
Volgens zijn moeder mankeerde hij niets en nam ook geen medicijnen.
bron: radiozamanehDe koerdische student uit Mahabad, Jamal Qader Nezad is veroordeeld tot 5 jaar gevangenis wegens samenwerking met een oppositiepartij.
bron: iranbriefing.net


Een pakistaans televisiestation meldde dat president Ahmadinejad verheugd is over de wapenstilstand tussen Hamas en Israel, maar dat hij niet erg optimistisch is.Iran heeft een verbinding met Hamas en de leider van Hamas bedankte woensdag Iran voor de wapens en ondersteuning.
bron: hurriyetdailyneww.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Niemand is optimistisch, maar niemand kan winnen zonder nog meer ellende te veroorzaken. En dat wil ook niemand.