Tuesday, December 11, 2012

Iran: beschuldigd 11 december 2012

In de gevangenis van Semnan is op 10 december een man opgehangen.
De man, M. H. is veroordeeld voor het bezit van 3470 gram crack.
bron: iranhr.netTwee van de 37 leerlingen die gewond waren bij de brand in de school in Piranshahr zijn aan hun verwondingen gestorven.Drie anderen zijn nog steeds in kritieke toestand.
Aktivisten hebben een verklaring opgesteld waarin het aftreden van de minister van Onderwijs wordt geeist vanwege deze brand en de vele andere incidenten die op en rond  scholen voorkomen.
bron: mehrnews.com, radiozamaneh.com
In Tabriz is de activist Mahdi Hamidi Shafigh gearresteerd om een gevangenisstraf van 21 maanden uit te zitten, nadat hij was opgeroepen om te verschijnen bij het plaatselijke ministerie van inlichtingen.
Hij was eerder in september met 28 anderen gearresteerd en veroordeeld op klachten van samenzweren tegen de nationale veiligheid.
bron: iranbriefing.net

De veiligheidschief in Yemen heeft aan Iran gevraagd om te stoppen met het ondersteunen van de shiitische rebellen die samen met AlQaeda en andere groepen voor onrust in Jemen zorgen.
De president van Yemen’s National Security Board zei dat er niet meer dan 700-800 mensen van AlQaeda en enige honderden Saudi's in het land zijn.
bron: iranbriefing.netDe britse bank HSBC heeft toegestemd om $1.9 miljard te betalen als afkoop van witwasaanklachten.
De bank is beschuldigd van het, ondanks de internationale sancties, overmaken van miljarden dollars naar Iran, en het doorsluizen via de US van geld van mexicaanse drugskartels om het te legitimeren.
bron: rferl.org

Cartoon 35

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Bank voor vieze zaakjes ...

christinA eijkhout said...

Dat geldt voor elke grote internationale bank.