Sunday, December 30, 2012

Iran: meer 30 december 2012


Gisteren werden vier mannen in de gevangenis van Yazd opgehangen.
De mannen, "A.B.", "R.D." en "N.B." waren veroordeeld voor verkrachting. "M. A. A." was veroordeeld voor bezit en handel in 980 gram heroine en 38750 gram opium.
bron: iranhr.netDe broer van de medeoprichter van de Defenders of Human Rights Center de mensenrechtadvocaat Mohammad Ali Dadkhah heeft tegen International Campaign for Human Rights in Iran gezegd dat de advocaat in de Evinprison onder zware druk staat om bekentenissen tegen zichzelf af te leggen tegen zichzelf en tekenen heeft van geheugenverlies.
bron: iranhumanrights.org


Het National Iranian Oil Company is van plan het vliegveld van Ahwaz te kopen omdat er olie voorkomt onder het terrein.
Nadere inlichtingen zijn niet bekend.
bron: iranfocus.nl
UNITY, de officiele krant van CFMEU, de Australische Construction, Forestry, Mining en Energy Vakbond is een aktie begonnen voor de gevangen zittende iraanse schilder Shahrokh Zamani. Zamani, lid van Follow-Up Committee to Set Up Free Labour Organisations in Iran en de Painters’ Union of Teheran, werd vorig jaar in juni gearresteerd en is tot 11 jaar gevangenis veroordeeld op aanklacht van propaganda tegen het regime.
bron: iranlaborreport


De vader van Zahra Rahnavard, de vrouw van Mir Hossein Mousavi is op 29 december gestorven. Zij heeft toestemming gekregen haar huis te verlaten onder zware bewaking om zijn lichaam te bezoeken.
bron: banouyesabz.wordpress.com


EAWorldView


Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Nog meer olie. De vraag is hoeveel.