Thursday, February 07, 2013

Iran: aannames 7 februari 2013


Gisteren zijn in de gevangenis van Isfahan 3 mannen opgehangen.
De niet geidentificeerde mannen waren veroordeeld voor drugshandel.
bron: iranhr.net


De secretaris van de Supreme Council of Cyberspace, heeft tijdens een nadere verklaring van de plannen van de Council voor het blokkeren van websites gezegd dat de belangrijkste prioriteit is het verwijderen van het huidige programma voor het programma Smart Filtering.Ten aanzien van de 20 miljoen iraanse Facebookaccounts zei hij dat dit minder zijn omdat de statistieken niet kloppen en dat de blokkering hierop voorlopig niet verwijderd wordt.
bron: iranbriefing.net


De iraanse staatstelevisie heeft beelden van de CIA spydrone die volgens hen in 2011 onderschept is, uitgezonden. De drone zou in december 2011 vanuit Afghanistan boven iraans gebied gekomen zijn.
Er werd verteld dat de RQ-170 Sentinel helemaal uit elkaar gehaald is. Op de beelden waren een vliegveld en een stad, waarvan gezegd werd dat dit een amerikaanse basis en Kandahar in Afghanistan waren.
bron: guardian.co.uk


Op 5 februari heeft het ministerie van inlichtingen een nieuwe ronde van arrestaties van journalisten aangekondigd.
In verklaringen over eerder in 2011 gearresteerde groepen documentairemakers was gezegd dat deze gebaseerd waren op "verbindingen met de BBC"en het ministerie van inlichtingen zei dat al deze groepen behoren tot een denktank die met behulp van buitenlandse inlichtingendiensten een constante fluwelen oorlog tegen Iran voeren”. In januari zei hij dat er journalisten vrijgelaten en andere gearresteerd konden worden zolang tot het hele netwerk was opgerold.
Er zijn echter geen namen van de nieuwe arrestaties bekend gemaakt.
bron: iranhumanrights.org



Op 28 januari is op de Zanjan-Tabriz highway een auto met koerdische inzittenden door de politie beschoten waarbij 2 koerden gedood werden en Kamran Abdouie en Senar Abdouie uit Katban bij Salmas ernstig gewond.
Zij zijn naar een ziekenhuis in Tabriz overgebracht.
bron: en-hrana.org




Getuigenis van Mina Dehghani Sarkazi.

EAWorldView

Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl





2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Nu nog die drone nabouwen ...

christinA eijkhout said...

O, ze schijnen zelf ook deones te kunnen bouwen.