Friday, February 15, 2013

Iran: meer 15 februari 2013

Committee of Human Rights Reporters bericht dat afgelopen dagen een aantal film- en documentairemakers zijn opgeroepen en verhoord door het Ministerie van Inlichtingen onder beschuldiging van samenwerking met buitenlandse media.
bron:chrr.biz

Tenminste twee iraanse newssites en een aantal websites berichtten over het feit dat een iraanse legerofficier in Syrie is gedood door "zionisten".Fars Newsagency, dat nauwe banden heeft met de IRGC meldt dat Commander Haj Hassan Shateri een iraanse delegatie leidde die reconstructiewerkzaamheden deed in Afghanistan en later in Lebanon.
Volgens het rapport is hij op 12 februari ergens buiten Iran gedood.Hij is in Teheran begraven.
Volgens Syrian Observatory for Human Right hebben syrische rebellen een hinderlaag gelegd op de weg van Damascus naar Beirut.
bron: rferl.org, en.irangreenvoice.com

Tombe Cyrus the Great
Volgens het hoofd van head of Iranian Heritage and Tourism Studies veroorzaakt het korstmos dat op de Tombe van Cyrus The Great groeit aanzienlijke schade.De oorzaak ligt bij de reparaties van het cement waardoor de rotsen in snel tempo achteruitgaan.
De Tombe van Cyrus the Great, de stichter van de Achamenid Dynasty, is gedurende de afgelopen 10 jaar gerestaureerd. De 2,500 jaar oude tombe, ook wel Pasargad genoemd, ligt in de provincie Fars.
bron: radiozamaneh.com

Ook de USA roept de iraanse autoriteiten op om het huisarrest van de iraanse oppositieleiders Mir Hossein Mousavi, diens vrouw Zahra Rahnavard en Mehdi Karroubi te beeindigen. Mousavi en Karroubi waren kandidaten bij de presidentsverkiezingen van 2009.
Twee jaar geleden zijn zij onder huisarrest geplaatst zonder dat er beschuldigingen tegen hen zijn ingebracht.
bron: rferl.org

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Vechten er nu ook al 'zionisten' tegen Assad?

christinA eijkhout said...

Geen idee, maar Iran noemt iedereen die niet met hen is,zionist.