Tuesday, February 19, 2013

Iran: meer 19 februari 2013

Volgens betrouwbare berichten zullen op 20 februari in Shiraz 12 gevangenen worden geexecuteerd. Zij zouden allemaal wegens drugsdelicten ter dood zijn veroordeeld.
De IHR roept de UN en de internationale mensenrechtorganisaties op om deze executies tegen te houden.
bron: iranhr.net


De openbare aanklager van Teheran heeft de geeiste boetes en doodstraffen tegen de vier aangeklaagde bankemployees bevestigd.
Mahafarid Amir Khosravi, het hoofd van Amir Mansour Arya Company, Behdad Behzadi, de financiele adviseur, Iraj Shojai, de financiele officer van Amir Mansour Arya Company en Saeed Kiyani Rezazadeh, het hoofd van de Ahvaz Bank van de Saderat branch zullen worden geexecuteerd volgens de wettelijke regels.
bron: radiozamaneh.comCommittee of Human Rights Reporters bericht dat de blogger(onder de naam Siamak Mehr) en politieke activist Mohammad Reza Pourshajari op 17 februari een hartaanval heeft gekregen en overgebracht is naar de ziekenafdeling van de Karaj Central prison. Pourshajari zit een gevangenisstraf uit van 4 jaar. Hij is 11 keer voor de rechtbank gedaagd en heeft 7 maanden in eenzame opsluiting gezeten.
Hij is gemarteld gedurende de ondervragingen.
bron: chrr.bizOp 12 februari hebben Etela’at agenten het huis van de bahai Nava Na’imis in Esfahan doorzocht en haar gearresteerd. Het is niet bekend waarheen zij is gebracht.
bron: iranbriefing.netIn Geneve wordt de 5e Summit for Human Rights and Democracy gehouden. Mensenrechtorganisaties uit Iran, Kazakhstan, North Korea, Pakistan, Russia, Sudan, Syria, en Tibet zijn hier bijeengekomen.
Volgende week begint de jaarlijkse zitting van United Nations Human Rights Council.
bron: rferl.org

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Gevangenschap op onbekende plaatsen is een beproefde methode.