Sunday, February 10, 2013

Iran: verder 10 februari 2013De aanklager ondervraagt 8 medewerkers van het Social Security Fund naar aanleiding van de videos van Fazel Larijani en Saeed Mortazavi die vorige week in het parlement verschenen en op YouTube werden gepost.
Op de videos werden de broers Larijani, die hoofd van het iraanse parlement en hoofd van justitie zijn, beschuldigd van machtsmisbruik en corruptie.
Vorige week werd de Minister van Arbeid afgezet omdat hij Saeed Mortazavi had aangesteld als hoofd van het Social Security Fund. In plaats dat president Ahmadinejad het besluit van zijn minister ondersteunde, liet hij een film zien waarop de broer van de spreker van het parlement te zien is in onderhandeling met Mortazavi, en beschuldigde de familie Larijani van corruptie.
bron: radiozamaneh.com


In heel Iran worden ter ere van de 34e verjaardag van de revolutie van 1979 demonstraties gehouden.
In Teheran riepen demonstranten Weg met de U.S. en Dood aan Israel.
Presiden Ahmadinejad heeft in een toespraak ter herinnering aan deze dag gezegd dat Iran bereid is tot gesprekken met USA als de druk op Iran wordt verminderd.
bron: rferl.org

EAWorldView

Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

3 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ahmadinedjad en Khamenei lijken ook op dat punt niet helemaal op één lijn te zitten.

Anonymous said...

Op de film die Ahmadinejad in het Parlement openbaar maakte, was niet de Spreker van het Parlement te zien, maar een van zijn broers, ene Fazel Larijani, die een gunst wil van Mortazavi.

Groetjes / Loes

christinA eijkhout said...

"een broer van" viel er tussen uit. Dat maakt verschil, dank je.