Wednesday, February 13, 2013

Iran: verder 13 februari 2013


In de gevangenis van Arak zijn op 12 februari 2 mannen opgehangen.
De mannen, A. M. (29) en R. M. (44) zijn veroordeeld voor het handelen in 1014 gram crack en 1717 gram heroine.
Ook zal volgens Fars vandaag in het openbaar in Teheran een niet nader aangeduide man, die veroordeeld is voor het vermoorden van twee meisjes worden opgehangen.
bron: iranhr.net


De journalist Mohammad Davari heeft in Evinprison een hartaanval gekregen, nadat hij hoorde dat zijn broer was gestorven.Zijn broer is vorige week donderdag gestorven en dit werd door bezoekers aan hem verteld. Davari zit al drie jaar zonder verlof in de gevangenis. Hij werd na de hartaanval eerst in de gevangenis behandeld en daarna overgebracht naar Modarres Hospital.
bron: radiozamaneh.com

Het Committee of Human Rights Reporters bericht dat de koerdische journalist Adnan Hassanpour 7 jaar in de gevangenis zit, wat hem de langst gevangen zittende journalist in Iran maakt.
Hij zit gevangen in Sanandaj en heeft tot nu geen toestemming tot verlof gehad.
bron: chrr.bizTerwijl Kokab and Narges Mousavi , twee van Mir Hossein Mousavi’s dochters in de Evinprison waren voor verhoor heeft een hoge veiligheidsbeambte de schoonzoon van Mousavi telefonisch bedreigd.
Er werd hem gezegd dat al zijn handelingen onder surveillance van de iraanse veiligheidsdienst staan.
Ook werd hem gezegd dat de oudste dochter van Mousavi, Kokab, net als Zahra en Narges Mousavi opgeroepen zal worden naar de Evinprison en aangeklaagd zal worden voor het verspreiden van leugens.
Zahra Mousavi heeft in een verslag tegen Kalemenieuws verklaard dat de oorzaak van hun arrestatie misschien ligt aan het feit dat er een afleiding gezocht moest worden voor de problemen in het parlement en dat ondanks de internetrestricties en andere beperkingen, men toch zenuwachtig wordt, nu 14 februari (de verjaardag van het huisarrest van de leiders van de Green Movement) naderbij komt.
bron: banouyesabz.wordpress.com

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Sterker nog: 14 februari is morgen.