Sunday, March 03, 2013

Iran: meer 3 maart 2013


ILNA meldde dat de iraanse Minister van inlichtingen heeft gewaarschuwd voor het misbruiken van regeringsgelden voor de financiering van onwettige doelen in de komende presidentiele en gemeenteverkiezingen.
De verkiezingen worden in juni gehouden.
Na 2 termijnen is Ahmadinejad niet meer herkiesbaar, maar er wordt gevreesd dat hij een van zijn bondgenoten naar voren zal schuiven.
bron: radiozamaneh.com


Journalist, blogger, vrouwenrechtactiviste,lid van Committee of Human Rights Reporters, One Million Signature Campaign, Right to Education Campaign, en Society for Defending Street and Working Children Shiva Nazar Ahari, is genomineerd door Reporters Without Borders voor de 2013 Netizen of the Yearaward, die elk jaar op 12 maart wordt uitgereiktn ter ere van de World Day Against Cyber-Censorship.
Zij zit op het ogenblik in Evinprison een gevangenisstraf van 4 jaar en 74 zweepslagen uit.
Zij was veroordeeld voor “moharebeh” (vijandschap met God), “propaganda tegen het regime,” en “illegale vergadering met de bedoeling de nationale veiligheid te verstoren".
bron: chrr.biz

EAWorldVew


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

De opvolger van Ahmadinedjad zal waarschijnlijk geen grote koerswijziging inzetten met Khamenei nog steeds als Ayatollah.

christinA eijkhout said...

Khamenei en Ahmadinejad hebben verschillende agenda's tegenwoordig, dus...