Tuesday, March 05, 2013

Iran: verder 5 maart 2013Redacteur bij het maandblad Mehmaheh MohammadJavad Rouh is 4 maart door veiligheidsagenten in zijn huis gearresteerd.
Rouha is lid geweest van de Association for the Defence of Prisoner Rights en de Islamic Iran Participation Front. Hij heeft zowel voor Iranian Labour News Agency als de hervormingsgezinde dagbladen Norooz en Yas-e No gewerkt.
Het ministerie van inlichtingen heeft aangekondigd dat er meer journalisten kunnen worden gearresteerd in de loop van het onderzoek.
bron: iranbriefing.net


Volgens het officiele newsagency Irna, is aan 600 journalisten die tegen het regime werken door het ministerie van inlichtingen een zware slag toegebracht.Hiervan werkten 150 journalisten binnen het land en de rest in het buitenland.
Verwijzend naar de onrust na de verkiezingen van 2009 zei Heidar Moslehi dat de opruiers nu gescheiden waren in binnen- en buitenlandse ringen en dat hun enige doel is de komende verkiezingen in juni te verstoren om een comeback en een revolutie te ontketenen.
Hij voegde er aan toe dat het zijn doel is dit te voorkomen.
bron: en.ira.greenvoice.com

De bezorgdheid over de gezondheid van Dr. Mehdi Khazali wordt steeds groter.
Sinds hij 66 dagen geleden werd overgebracht naar ward 209 van Evinprison is hij in hongerstaking.
Al een week geleden heeft de rechter bevolen hem tegen borg vrij te laten, en de borg is betaald, maar de ondervragers hebben in samenwerking met zijn jongste broer, Alireza Khazali nieuwe aanklachten ingediend.
bron: persianbanoo.wordpress.com
Committee of Human Rights Reporters meldt dat na 50 dagen incommunicado de politieke gevangene Sirvan Hossein Panahi  op 27 januari samen met Shirzad Hossein Panahi van het detentiecentrum van het ministerie van inlichtingen in Sanandaj naar Ghorveh prison is overgebracht.
bron: chrr.biz


Podcast 56

EAWorldWide


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Van je familie moet je het hebben.