Thursday, March 07, 2013

Iran: vervolgd 7 maart 2013

News agency Mehr berichtte dat op 2 maart in de Torkmanchai area van Mianeh 2 gevangenen in het openbaar zijn opgehangen.
De gevangenen, A. R. en S. N. waren veroordeeld voor het vermoorden van een man in 2011.
In de gevangenis van Sari is op 28 februari een man opgehangen. De niet bij naam genoemde man was veroordeeld voor drugs.
bron: iranhr.net


Op 6 maart zijn het weekblad Aseman, maandblad Tajrobeh en maandblad Mehrnameh gesloten, en veiligheidsagenten arresteerden de licentiehouder Mohammad Mehdi Emam Naseri en politiek redacteur Alireza Aghaee Rad van de krant Maghreb.
bron: iranhumanrights.org
De moeder van de in november 2012 in gevangenschap gestorven blogger Sattar Beheshti heeft gezegd zelfmoord te plegen als de autoriteiten er niet in slagen degenen die verantwoordelijk zijn voor de dood van haar zoon voor het gerecht te brengen.
Ondanks beloftes van de autoriteiten om de zaak voor half-februari naar de rechtbank te sturen, is dit niet gebeurd. Veiligheidsagenten hebben zijn moeder en andere familieleden onder bewaking gesteld en hebben hen gezegd niet met de media of internationale mensenrechtorganisaties over deze zaak te spreken.
bron: en.irangreenvoice.com, hrw.org


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Of dreigen met zelfmoord gaat helpen?