Thursday, May 28, 2009

Iran: ethiek

In de gevangenis van Sirjand, provincie Kerman is een man opgehangen.
ISCA berichtte dat de verder ongeidentificeerde man veroordeeld was voor drugshandel.
bron: iranhr.net


Zes studenten van de Amir Kabir University in Teheran die op borgtocht zijn vrijgelaten, zijn gedurende hun gevangenschap geslagen en gemarteld om bekentenissen te verkrijgen dat zij betrekkingen hadden met USA, Israel en de Mojahedeen (MKO).
Kourush Daneshyar, Hosein Torkashvand, Esmaiel Salmanpur, Nariman Mostafavi en Yaser Torkaman zijn 25 April tegen een borg tussen $200,000 en $300,000 vrijgelaten, en Ahmad Ghasaban was vrijgelaten op 11 mei 2009 tegen een borg van $200,000 .
Majid Tavakoli zou tegen borg vrijgelaten worden, maar is nog steeds in de gevangenis, hoewel zijn borg betaald is.
Drie studenten blijven in hechtenis.
Abbas Hakimzadeh en Mehdi Mashayekhi moeten op bevel van de inlichtingendienst in hechtenis blijven en zijn in slechte conditie.
Over Masoud Dehghan is geen nadere informatie beschikbaar.
bron: iranhumanrights.org

Het doodsvonnis door middel van steniging tegen Rahim Mohammadi en Kobra Babaei, die gevangen zitten in Tabriz, is bevestigd door branch 27 van het Supreme Court.
Het paar, dat een 12-jarige dochter heeft is volgens hun advocaat uit extreme armoede gedwongen geweest tot prostitutie.Door hun armoede hebben zij zich tot ambtenaren en anderen gewend die slechts hulp in ruil voor sexuele diensten gaven.
In een interview met Rooz vertelt hij dat hij een brief heeft geschreven aan de procureur generaal waarin hij over het gebrek aan ethiek van in de brief door hem met naam genoemde regeringsambtenaren uitweidt.
Toen dit geval bekend werd zijn ook 31 anderen gearresteerd, meest regeringsambtenaren die door zijn clienten waren aangeschreven om hulp. Zij hebben slechts lichte straffen gekregen.
bron: roozonline.com

No comments: