Friday, May 29, 2009

Iran: verantwoordelijk


In de stad Zahedan, provincie Sistan-e-Baluchestan heeft 28 mei een bomaanslag plaatsgevonden in een moskee.
Volgens berichten van IRNA zijn meer dan 20 mensen gedood en 125 mensen gewond.
De gouverneur van de provincie Sistan- Baluchestan zegt dat 80 gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis.
De bom ontplofte gedurende het avondgebed. Tot nu heeft nog geen terroristische groep de aanslag opgeeist.
bron: Press TV


Iran’s OPEC afgevaardigde zei vrijdag dat de stijging van de prijs voor ruwe olie 1 dag nadat de OPEC heeft besloten de aanvoer niet te vergroten, betekent dat de markt deze beslissing goedkeurt.
Het lijkt erop dat de stijging van de olieprijs is afgeleid van psychologische elementen en dat de fundamenten van de markt de olieprijs niet ondersteunt.
Kijkend naar de bestaande opslag van ruwe olie is er bezorgdheid dat de prijzen weer naar beneden zullen gaan.
bron: ISNA


Jelveh Javaheri, activiste in de One Million Signatures Campaign,is aangeklaagd voor handelen tegen de nationale veiligheid voor het lidmaatschap van de One Million Signatures Campaign met als doel het verstoren van de openbare orde en veiligheid.
Zij werd vanuit Evinprison naar het Revolutionary court Branch one van de Security aanklager gebracht en van daaruit weer terug naar Evin prison.
Hoewel een van haar advocaten aanwezig was, en haar vertegenwoordigingsbrief was bevestigd, mocht deze de zitting niet bijwonen.
De moeder van Jelveh Javaheri wilde een bezwaarschrift bij het hoofd van het gerecht indienen, maar dit werd door het kantoor van Shahroudi geweigerd en er werd gezegd dat er een zegel en handtekening van de Evinprison op moet staan.
Ook de ouders van Kaveh Mozafari , (Jelveh's man) wilden bij het kantoor een bezwaar indienen. Ook dit bezwaar werd geweigerd en hen werd gezegd om volgende week gedurende publieke openingstijden op het ministerie van justitie terug te komen.
bron: We Change


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.


Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

No comments: