Tuesday, June 30, 2009

Iran: verder

Donderdag 25 juni 2009 is Mohammad Mostafaei,, advocaat voor tenminste 20 terdood veroordeelde kinderen gearresteerd.
Volgens de pro-democracy beweging in Iran is Abdolfattah Soltani ook gearresteerd.
De woordvoerder van Iran Human Rights vraagt de UN om aan de iraanse autoriteiten te vragen alle gearresteerden onmiddellijk vrij te laten en een speciale afgezant naar Iran te sturen.
bron: iranhr.net

Op 25 juni is in Teheran Mojtaba Mohammadi,student Financial Management, aan de Noor-Tuba university in Teheran door veiligheidsagenten gearresteerd en naar een onbekende verblijfplaats overgebracht.
Hij protesteerde tegen de onterechte behandeling van studenten en was geschorst van de universiteit.
Op 28 juni is Hashem Khastar, lid van de Teachers Union, overgebracht naar de isolatieafdeling van de gevangenis in Mashhad.
Hij is er o.a, van beschuldigd zijn huis open te stellen voor studentengroepen en organisaties die oostelijke universiteiten vertegenwoordigen.
Hij zegt dat het de plicht en verantwoordelijkheid is van de Teachers Union om alle wettige studentengroepen te voorzien van middelen elkaar te ontmoeten om hun aktiviteiten voort te zetten.
Ebrahim Goodarzvand-Chagini die terdood is veroordeeld voor een moord die hij beging toen hij 16 was, heeft een brief aan mensenrechtorganisaties geschreven waarin hij vraagt hem te helpen.
De moord werd gepleegd tijdens een vechtpartij voor zijn ooms winkel, waar hij werkte.
bron: hra-iran.net

De op zeepsop lijkende substantie in de Perzische Golf, ook wel het "rode tij" genoemd lijkt tot staan te zijn gebracht.
Het is de bloei van een alg, Cochlodinium polykrikoides, die door de warmte van het water wordt veroorzaakt.
Het effect van een dergelijke algenbloei op vis kan dodelijk zijn. Vorig jaar was de bloei van de alg verantwoordelijk voor 45 ton dode vis/ De schade die aan de Perzische Golf is toegebracht wordt op rond $500 miljoen begroot.
bron: Press TV


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Rode zeepsop. Dat moet wel een heel speciaal geurtje hebben :-).