Wednesday, July 01, 2009

Iran: draaiingen

Human Rights Activists in Iran melden dat Rahim Bas-Hagh, lid van de vakbond bij de Agricultural Company for sugar cane in Haft-Tapeh, een dagvaarding heeft ontvangen om zich te melden bij het revolutionary court, section 2, in Shoosh. Hij is beschuldigd van het maken van onrust in de fabriek en het verspreiden van propaganda tegen het regime.

Op 30 juni is Abolfazl Abedini Nasr , free lance journalist en human rights activist in Ahwaz gearresteerd.
Veiligheidsagenten hebben zijn huis doorzocht en hem naar een onbekende plaats overgebracht.
De reden voor zijn arrestatie is onbekend, de laatste keer dat hij gearresteerd was, was naar aanleiding van zijn berichtgeving over de staking in de Haft Tapeh Sugar Cane Factory.
bron: hra-iran.net


Het kantoor van de openbare aanklager en vertegenwoordigers van het ministerie van cultuur hebben de krant Etemad Melli verboden.Hoofdredacteur Mohammed Gochani en Mujtaba Tehrani zijn gearresteerd.
Etemad Melli is eigendom van Mehdi Karroubi,presidentskandidaat en tevens secretais generaal van de National Trust partij.
Hij had in een verklaring in de krant gezegd dat een regering die naar de uitslag van de verkiezingen wordt gevormd illegaal is en dat hij geen medewerking aan zo'n regering verleent.
bron: news-en-trend.az


Amnesty International vreest dat gearresteerde oppositieleiders in Iran gemarteld zullen worden om "televisiebekentenissen"los te krijgen als voorspel tot oneerlijke processen waar zij de doodstraf riskeren.
De op 16 juni samen met veel anderen gearresteerde Mohsen Aminzadeh, Abdollah Ramazanadeh en Mostafa Tajzadeh zitten waarschijnlijk in afdeling 209 van Evin prison.
Op 26 juni vroeg lid van de Assembly of Experts Ahmad Khatami in een vrijdaggebed aan justitie de demonstranten streng en zonder genade te straffen. De Prosecutor General van provincie Isfahan, Mohammad Reza Habibi zei op 17 juni al dat "de elementen die achter de onrust zitten " de doodstraf riskeren.
Op 16 juni zei Intelligence Minister Gholam Hossein Mohseni Ejeie tegen Fars news agency dat 26 "masterminds" waren gearresteerd.
Volgens de iraanse autoriteiten zijn 8 Basij gedood tijdens de demonstraties.
Er hebben ook al diverse mensen op de televisie "bekend"dat zij beinvloed zijn door buitenlandse radiouitzendingen.
bron: Amnesty International



Green brief no.14




Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Alles gaat weer zijn gewone gang in Iran, schijnbaar.

christinA eijkhout said...

Schijnbaar, maar niet echt met alles.