Saturday, August 01, 2009

Iran: verslag

Op 29 juli zijn in de gevangenis van Shiraz een man en een vrouw opgehangen.
De vrouw, Jamileh (25), was veroordeeld voor de moord op haar man in 2004, en de man Faraz was veroordeeld voor moord op een man, Ghasem, 19.
bron: iranhr.net


Het blog Revolutionary Road doet liveblogging-verslag uit de rechtzaal in Teheran waar de eerste groep demonstranten terecht staat.
Er zijn ook foto's.
Volgens Fars newsagency staan er 100 verdachten terecht, waaronder ex-vice-president Mohammad Ali Abtahi, ex-minister van buitenlandse zaken Mohsen Aminzadeh,ex-regeringswoordvoerder Abdollah Ramazanzadeh, ex-senior parlementslid Mohsen Mirdamadi en ex- Minister van industrie Behzad Nabavi.

Lijst met doden, gevangenen en vrijgelatenen



Aan de grens tussen Iran en Irak zijn 3 amerikanen verdwenen.
Waarschijnlijk zijn zij gearresteerd door iraanse veiligheidstroepen nadat zij de grens overstaken bij Tawila en Biayar,een klein plaatsje dat als toeristenoord bekend staat en ongeveer 55 mijl noordoostelijk van Sulaymaniyah ligt.
bron: Washington Post


Volgens CNN is het aantal doden van de aanval op Camp Ashraf tot nu 12.Een official van de PMOI zegt dat er 35 vermisten zijn waarvan men denkt dat zij met geweld naar Iran gebracht zijn.
De gevechten zijn nu voorbij en de official zei dat de iraakse politie nu controle heeft over de wegen in het kamp en de water- en elektriciteitsvoorziening.


De Green Brief no.45




Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

No comments: