Saturday, September 26, 2009

Iran: redenen


De koerdische geografiestudente Zahar Faraji, uit Bookan moest bij het security kantoor komen, waar haar medegedeeld is dat haar de toegang tot de universiteit is geweigerd omdat haar familie politieke partijen steunt die tegen het regime zijn en omdat haar broer lid van een van deze partijen is.
bron: hra-iran.net


Op 22 september had de beroepszitting van Ali Pour-Soleiman, een leraar uit district 9 in Teheran plaats. De oorspronkelijke straf van de rechtbank was een verbanning van 2 jaar naar Eslam Shahr.
In beroep werd hij tot 35 zweepslagen veroordeeld en een jaar verbanning naar Eslam Shahr. Het vonnis was gebaseerd op art. 9 van de wet op de administratieve vergrijpen.
In het vonnis werd hij een activist die deelnam aan vergaderingen van leraren en als iemand die leraren opriep tot stakingen en sit-ins genoemd.
bron: hra-iran.net


In Shahreza , provincie Isfahan is het aantal zelfmoorden het sinds begin van dit kalenderjaar aanzienlijk gestegen.Minstens vier gevallen, waarvan twee getrouwde mannen zijn aan de autoriteiten gemeld.
Ziekenhuizen hebben meerdere pogingen geregistreerd die niet dodelijk eindigden.
Shareza ligt in een dun bevolkt gebied met veel socio-economische problemen.
bron: hra-iran.net


Mostafa Faghihi, de managing editor van het blad Entekhab News heeft meegedeeld dat het blad ophoudt te verschijnen en dat de inzichten waar Enkhteab voor staat niet zullen veranderen.
Daarom wordt het blad opgeheven zolang de filters op de berichtgeving blijven staan.
bron: ihrv.net

Op 16 september is Omid Shekari, in Ardebil, waar hij op familiebezoek was, gearresteerd.
Shakeri heeft artikelen geschreven over discriminatie en schending van rechten van Azeri in Iran.
Er is geen aanklacht bekend gemaakt en de autoriteiten weihgeren tegen de familie te zeggen waarom hij is gearresteerd.
Van 2001-2006 gaf Shekari het inmiddels verboden studentenblad Sayan uit. Sayan, dat gedrukt werd in Farsi, Azeri en Engels, had 50 prijzen gewonnen vanwege zijn diverse bronnen.
bron: ihrv.org



Op 22 september is de politiek activiste Maysam Roudaki gearresteerd. Zij was op weg naar het UN-gebouw in Teheran om over recente gebeurtenissen te rapporteren toen agenten van de inlichtingendienst haar arresteerden en naar hal 4 van afdeling 7 van de Evin gevangenis brachten.
In september 2007 was zij al eens gearresteerd op beschuldiging van handelen tegen de nationale veiligheid. Zij heeft toen 70 dagen in afdeling 209 van de Evingevangenis doorgebracht en is vrijgelaten tegen een borg van vijftigduizend dollar.De rechtzaak tegen haar is nog lopende.
bron: hra-iran.net



Morteza Alviri, ex-burgemeester van Teheran, is twee weken geleden gearresteerd, toen dossiers en documenten die aan de commissie voor onderzoek naar de mishandelingen en verwondingen van gevangenen toebehoren, in beslag werden genomen door agenten van het kantoor van de aanklager.
Tot nu toe is er geen aanklacht ingediend.
Hij bevindt zich in eenzame opsluiting in afdeling 209 van de Evingevangenis.
bron: ihrv.org



Een van de gearresteerden van de demonstraties op Ghods Day in Rasht heeft verteld dat hij mishandeld en geslagen is.
Hadi Resaei de zoon van Jamshid Resaei, een lid van de afdeling Gilan van het Participation Front en lid van de Mojahedin Organization,was gearresteerd en toen de ondervrager uitvond dat zijn vader lid was van het Participation Front en de Mojahedin, werd hij harder geslagen en werd tegen hem gezegd dat dat is omdat zijn vader lid is van beide organisaties en dat hij niet moest vergeten thuis te vertellen door wie en waarom hij was geslagen.
bron: ihrv.org




Green Brief is niet gepubliceerd.



Enduring America laatste Iran news.



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

No comments: