Thursday, November 26, 2009

Iran: meer

ISCA meldde dat in de Rajaeegevangenis van Karaj op 25 november een man 80 keer gegeseld en daarna is opgehangen.
De man, Mohammad A. (25) was veroordeeld voor verkrachting en alcoholconsumptie.
bron: iranhr.net


Amnesty International, Physicians for Human Rights en de International campaign for Human Rights in Iran hebben een open brief aan de Spreker van Iran’s Parlement Ali Larijani en de aanklager van Teheran Abbas Jafari Dowlatabadi gepubliceerd waarin zij om een onafhankelijk en transparent onderzoek naar de dood van Ramin Pourandarjani(26) vragen.
In de brief wordt ook aan de iraanse autoriteiten gevraagd om internationale forensische experts toe te staan aan dit onderzoek deel te nemen, om de integriteit van het onderzoek te waarborgen.
Rahim Pourandarjani, die arts was in de Kahrizak gevangenis, werd 10 november dood aangetroffen in het gebouw van de politie van Teheran.
De autoriteiten hebben verschillende tegengestelde lezingen over de doodsoorzaak gegeven.
Eerst vertelden zij zijn vader dat hij zijn been gebroken had,en dat hij aan een hartaanval was gestorven.Toen zeiden de autoriteiten dat hij was vergiftigd.Uiteindelijk verklaarden zij dat hij zelfmoord had gepleegd en gaven de indruk dat er een zelfmoordbrief bij het lichaam was gevonden.
bron: amnestyusa.org


In Iran zijn tot nu toe 140 mensen gestorven aan mexicaanse griep/varkensgriep/A H1N1. Het aantal patiƫnten bedroeg 25 november 3.672.Afgelopen week werden 444 nieuwe gevallen gemeld.
Binnen tien dagen zal vaccin worden geimporteerd uit Frankrijk.
De minister van gezondheid verklaarde dat hoewel de berichten spreken over maar 3672 gevallen, epidemiologen zeggen dat er in het hele land waarschijnlijk meer dan een miljoen mensen besmet zijn.
Zij zei dat al 2.8 million griepvaccins zijn geimporteerd en volgens een plan worden er elke week 200.000 vaccins geimporteerd om handel op de zwarte markt te voorkomen.
bron: mehrnews.com



Als gevolg van een in maart 2009 tussen het ministerie van onderwijs en de seminaries in Qum afgesloten plan zullen 4200 lagere, middelbare en hogere scholen vijf jaar door seminaries in Qom worden geleid.Het ministerie blijft voor de lesomgeving in de vorm van gebouwen zorgen, en de seminaries zullen voor de hoofden, beheerders en culturele en religieuze inhoud zorgen.
In het plan staat ook dat de beroepskrachten door het ministerie van onderwijs worden betaald, terwijl de onkosten van de scholen voor rekening van de seminaries zullen zijn.
bron: payvand.com

Volgens de International Campaign for Human Rights in Iran worden door commandanten van de Revolutionary Guards nieuwe aanklachten tegen Kian Tajbakhsh ingediend.
Eerder deze week werd Tajbakhsh voor de Third Branch van het Security court voorgeleid.
Dit is een nieuwe rechtbank, blijkbaar opgericht en gecontroleerd door de Revolutionary Guards om dissidenten te vervolgen.
Hier werd hij aangeklaagd voor nieuwe spionageaanklachten, gebaseerd op de e-mails die hij schreef op de Gulf2000 mailinglijst. Op deze lijst staan de namen van honderden experts, diplomaten en journalisten.
De Campagne heeft inlichtingen dat hoge Revolutionary Guards commandanten de nieuwe aanklacht hebben ingediend.
Tajbakhsh zit op het ogenblik in eenzame opsluiting in de Evin gevangenis.
Eerder werd hij door een lagere rechtbank veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf wegens spionage.
Hem is geen toegang gegeven tot een onafhankelijk advocaat en de rechtbank heeft als advocaat Houshang Azhari benoemd.
bron: iranhumanrights.org





Green Brief

Enduring America




Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

De 'spraker'? Waarschijnlijk de Spreker.

christinA eijkhout said...

Yep, dank je, ik heb het veranderd.