Tuesday, December 01, 2009

Iran: onderzocht

De marine van Iran heeft 25 november een jacht met vijf opvarenden gearresteerd in de Perzische Golf.
Het jacht was voor een race op weg van Bahrein naar Dubai.Er wordt verondersteld dat zij door propellorproblemen en windstilte afgedreven zijn naar iraanse wateren.
De bemanning Luke Porter, Oliver Smith, David Bloomer, Oliver Young en Sam Usher is overgebracht naar Iran.
De 360-nautische mijlen Dubai-Muscat Offshore Sailing Race begon 26 November and eindigde twee dagen later in de haven van de hoofdstad van Oman, Bandar Al-Rawdah.
bron: news.bbc.co.uk



Op 9 november heeft de vrouwenrechtadvocate Shadi Shadr de Dutch Tulip Award ontvangen voor de verdediging van de mensenrechten in Iran.
In haar acceptatiespeech zei zij dat zolang de zaak van de mensenrechten niet op tenminste hetzelfde politieke niveau staat als de nucleaire kwestie, en de economische
en andere sanctie zich niet over beide gebieden uitstrekken, men niet kan aannemen dat er een reele poging wordt gedaan om de mensenrechtschendingen in Iran te stoppen.
bron: payvand.com




Hengameh Shahidi, journaliste is tot zes jaar en drie maanden gevangenis veroordeeld. Zij was aangeklaagd voor aktiviteiten tegen de nationale veiligheid , propaganda tegen het systeem en het maken van beledigende opmerkingen over de president.Haar advocaat, Mohammad Mostafayi zegt dat de aanklachten ongefundeerd zijn, dat de "bekentenissen"onder zware lichamelijke en psychologische druk tot stand zijn gekomen en dat hij in beroep zal gaan.
De hervormingsgezinde journalist Fayyaz Zahed is tegen een borg van $100.000 vrijgelaten.
Zahed, lid van de Etemad-e Melli party was op 15 september gearresteerd.
bron: payvand.com


In PressTV staat dat de aanklager van Teheran zegt dat Ramin Pourandarjani, de dokter van Kahrizakprison, gestorven is door vergiftiging en dat de zaak verder zal worden onderzocht.
Abbas Jafari-Dolatabadi zei dat volgens het rapport van de coroner Pourandarjani was gestorven aan een overdosis pillen.
Op dit moment wijst alles volgens hem op vergiftiging door drugs, hij wees er op dat sporen van pillen bij zijn salade waren gevonden.
Het onderzoek wordt voortgezet totdat vast staat of het moord of zelfmoord was.
bron: presstv.ir



Green Brief

Enduring America



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Toch blijven Iraanse mensenrechtenactivisten in the picture en dat is goed.