Friday, March 26, 2010

Iran: stop


De International Telecommunications Union (ITU) heeft Iran vrijdag opgeroepen de "jamming" van buitenlandse satellietzenders als Eutelsat, te stoppen.
De ITU zegt dat dit verboden is door de regels van het United Nations agency.
Iran verstoort onder andere de uitzendingen van de BBC en Deutsche Welle.
bron: in.reuters.com



Op 8 maart is Behrooz Javid Tehrani naar de isolatie van ward 1 van de Rajai Shahrgevangenis in Karaj overgebracht.
Ook wordt hij gemarteld en onder druk gezet door Hassan Akharian, het hoofd van Ward 1 en de bewakers Mohsen Khalesi en Mohsen Bamdad.
De omstandigheden op ward 1 zijn uitermate slecht. Gevangenen mogen maar 3x per dag naar de wc en krijgen nauwelijks te eten. Bovendien worden zij regelmatig aan handen en voeten geboeid en met elektrische batons geslagen.Zij mogen geen contact hebben met de buitenwereld en hebben geen toegang tot medische hulp.
De ondervragers in Teheran geven bevel tot het isoleren en martelen van een gevangene.
Hun orders worden uitgevoerd door Ali Haj Kazem, Mohsen Khalesi, Mohsen Bamdad, Ali Mohammadi,Kermani en Faraji, die hoofdbewakers en bewakers van de gevangenis zijn.
In juni 2005 is Behrooz Javid Tehrani naar de Rajai Shahrgevangenis gezonden voor het uitzitten van een straf van 7 jaar.
Een aantal andere politieke gevangenen, waaronder Mansour Osanloo, Ahmad Zaidabadi and Masoud Bastani zitten in verschillende afdelingen van Rajai-Shahr met gewelddadige gevangenen.
bron: RAHANA


Een groep naamloze gevangenen van na de verkiezingen in de Evinprison heeft een brief ter gelegenheid van Nowruz gezonden, die hier in het engels staat.
bron: RAHANA



anonymous Iran

enduring america

Iran in de wereldpers



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Hoofdbewakers die met hun naam bekend staan. Toch ook niet ongevaarlijk voor hen ...

christinA eijkhout said...

Dat is altijd al zo, meestal laat ik bewust namen weg, maar in het geval van bewust martelen van mensen, zoals in de gevangenis, vind ik dat het erbij hoort.