Sunday, March 28, 2010

Iran: verder

De man, waarover ik gisteren schreef, Vahik Abrahamian, 44 is volgens deze site een pastor van armeense afkomst, met dubbele nationaliteit.Hij woont in Iran.Hij werd door agenten in burger ontvoerd toen hij het huis van een vriend verliet.
De inlichtingen zijn dankzij @persianbanoo en vooral @XTRAballots verkregen, zonder zijn speuren had ik het niet gevonden.




De lichamelijke toestand van Zahra Jabbari die in september tijdens de Qodsday demonstraties is gearresteerd, gaat sterk achteruit.
Zij heeft hartproblemen en rheuma. Al 7 maanden zit zij gevangen in Evin en mag geen bezoek van haar kind ontvangen.
Volgens haar advocaat staat er niets in haar dossier over enige criminele activiteit en heeft zij alleen 2 familieleden in Camp Ashraf.
Op het ogenblik zitten meer dan 20 politieke vrouwelijke gevangenen in de vrouwenafdeling van Evinprison, waaronder: Bahareh Hedayat, Mahdieh Golroo, Maryam Zia, Nazila Dashti, Shabnam Madadzadeh, Fatemeh Ziayi, Atefeh Nabavi, Sedigheh Falahat Zadeh en Aliyeh Eghdamdoost.
bron: RAHANA


Shirin Gharacheh Daghi, een medicijn studente aan de universiteit van Teheran is vrijdag door in burger gekleedde agenten ontvoerd.
De reden van de ontvoering en haar verblijfplaats is onbekend en officials van Revolutionary Court, Intelligence Ministry en Evin Prison hebben htegen haar familie gezegd dat zij niets weten over een arrestatie.
bron: RAHANA

Alireza Firoozi is in januari in Orumieh gearresteerd en nadat hij naar Evinprison werd overgebracht, meer dan 70 dagen incommunicado gehouden.
Volgens een interview met zijn moeder is nog steeds niets bekend van een aanklacht en is niet bekend waarom hij nog wordt vastgehouden. Volgens zijn moeder zijn berichten als zou hij lid van RHAI zijn niet waar en ook is haar niets bekend van een gevangenisstraf van 1 1/2jaar die hij met enige andere studenten aan de Zanjan universiteit heeft gekregen.
bron: RAHANA



anonymous Iran

enduring america

wekelijkse update



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Ontvoeringen, arrestaties, martelingen: er lijkt geen einde aan te komen.