Monday, March 29, 2010

Iran: stil

Over de eventuele inspanningen van nederlandse zijde om iets te doen aan het lot van Vahik Abrahamian, 44 een pastor met dubbele nationaliteit die, om bij zijn familie te zijn en zijn beroep uit te kunnen oefenen er voor gekozen heeft in Iran te wonen en daar op 20-2-2010 is gearresteerd,is niets bekend.
Meer nog, ook in de nederlandse media wordt niets over deze zaak geschreven.
Iedere dag zal ik dit punt in dit blog blijven herhalen, totdat anderszins iets bekend wordt.





In 2006 werden 50 mensen met het Bahai'geloof die sociaal werk deden in de dorpen rond Shiraz gearresteerd. Later werden zij veroordeeld tot het 3 jaar lang volgen van cursussen van de Islamic Propaganda Organization.
Bovendien zijn 4 leden van de groep, waaronder Sasan Taghva, Haleh Rouhi en Raha Sabet,in oktober 2007 veroordeeld tot 4 jaar gevangenis.
Nu is aan alle 50 verboden om naar het buitenland te reizen.
bron: RAHANA



De kinderrechtenactiviste Maryam Zia is tengevolge van haar hongerstaking in kritieke toestand naar het ziekenhuis van de Evinprison gebracht.Zij is sinds 12 dagen in hongerstaking uit protest tegen de acties van de ondervrager Yaseri, die er voor heeft gezorgd dat zij, ondanks dat er borg voor haar was betaald, niet werd vrijgelaten.
Zia, getrouwd en moeder van 2 kinderen, werd op 31 december gearresteerd en heeft 2 maanden in afdeling 209 doorgebracht.
bron: RAHANA



Sayyed Ahmad Miri , plaatsvervangend hoofd van het Participation Front in de provincie Mazandaran en Dr. Aliakbar Soroosh, een professor en ook lid van het Participation Front in Mazandaran zijn gearresteerd.
Er is niets bekend over de aanklachten.
bron: RAHANA


anonymous Iran

enduring america

Iran in de wereldpers



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

5 comments:

Johan said...

Het lijkt erop dat je een Nederlandse primeur hebt met de verdwijning van Vahik Abrahamian.

Helena said...

Goed dat je meer info hebt verkregen over Abrahamian! Als ik jou was zou ik je vraag aan Verhagen nogmaals herhalen (twitter)!
Lijkt er inderdaad op dat je een primeur hebt.

Verder ook gedachtes aan al die anderen in Iran....

Anonymous said...

ChristinA, stuur je nieuws ook aan de NRC-correspondent in Teheran op het adres onzemaninteheran@gmail.com. Ik kan vanuit Portugal moeilijk mailen, al heb ik wel enige contacten in Iran gealerteerd. Ik blijf de zaak volgen. Veel succes. Loes

christinA eijkhout said...

Goed idee, heb ik meteen gedaan.
Ook heb ik het via Twitter @marietjed66 gemeld.

christinA eijkhout said...

Nou, dat mailadres werkt niet. Dus ff verder kijken