Thursday, April 22, 2010

Iran: hetzelfde en toch anders

Volgens de site Streetjournalist zijn op 19 april 2 mannen uit Zahedan opgehangen in de gevangenis van Kerman.
Van de mannen, “Fizollah” en “Nazraz” van de Barahouie tribe is verder niets bekend.
Volgens onbevestigde berichten van mensenrechtaktivisten in Baluchestan verplaatst de regering executies van mensen uit Baluchestan naar gevangenissen in naburige provincies: (Hormozgan, Khorasan, Kerman, Yazd and etc). Dit zou bekend worden van het aantal executies in Baluchestan moeten verhinderen.
bron: astreetjournalist.com



Hier staat (pdf in Farsi) de geupdate lijst met namen van politieke gevangenen.
bron:lissnup.posterous.com


In RAHANA staat een interview met Ali Akbar Musavi-Khoeini, van 2000 2004 parlementsafgevaardigde voor Teheran, voormalig secretaris generaal van de studentenorganisaatie Student Alumni Organization (Sazeman-e Danesh Amoukhtegan-e Iran), lid van Advar Tahkim-e Vahdat (Office for the Consolidation of Unity), ingenieur en universiteitsleraar en onderzoeker.


De afgelopen jaren is er een groei geweest in verandering van vast werk naar tijdelijk werk.
Deze, door de regering Ahmadinejad aangemoedigde trend creeert niet alleen onzekerheid over de werkgelegenheid, lagere lonen en angst voor het verlies van het werk bij protesten tegen werkgevers, het heeft ook de deur geopend naar misbruik en uitbuiting van werknemers door malafide uitzendbureaus.
Onlangs hebben diverse parlementsleden zich hierover uitgesproken.
bron: iranlaborreport.com



Rasoul Herdani, 27, is gearresteerd tijdens de Chaharshanbe Souri ceremony op woensdag 16 maart samen met twee vrienden en naar het detentiecentrum bij het Shapour police station in Teheran overgebracht.
Sindsdien is zijn familie er niet in geslaagd uit te vinden wat met hem is gebeurd. Navraag bij de politie en de gevangenis leverde niets op.
bron: RAHANA

Ook de in de Rajai Shahrgevangenis zittende student Behrouz Javid Tehrani heeft een brief aan secretaris-generaal Ban Ki-Moon geschreven met het verzoek om een bezoek aan gevangenissen in Iran en de Rajai Shahrprison (Gohardasht, Iran) in het bijzonder te brengen.
bron: persian2english



anonymous Iran

enduring america


Iran in de wereldpers



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Ik snap die zet van Ahmadijedad niet. Ik snap wel meer niet van die mens.