Thursday, April 29, 2010

Iran: plan

De vakbonden in Iran hebben voor de 1 meivieringen een gezamenlijke resolutie uitgegeven waarin zij o.a. stellen dat doordat in Iran de 1 meiviering verboden is, vorig jaar veel organisatoren van 1 meivieringen gearresteerd en tot gevangenisstraf veroordeeld zijn.
Tevens stellen zij dat in de dertig jaar na 1979 het minimumloon is teruggebracht tot een kwart onder de armoedegrens, en dat het invoeren van tijdelijke contracten, het niet tijdig betalen van lonen, het ontslag van massa's werknemers voor miljoenen werknemers in Iran tot barre omstandigheden hebben geleid.
Zij protesteren tegen de omstandigheden sinds vorig jaar en tegen het feit dat de rechten van de protesterende massa in Iran onderdrukt worden.
De resolutie is ondertekend door
Syndicate of Workers of Tehran and Suburbs Bus Company
Syndicate of Workers of Haft Tappeh Sugar Cane Company
Liberties Union of Workers
Staff of Open Metalwork and Mechanics Union
Inaugurated Board of the Syndicate of Painters
Association of Kermanshah Electrical Workers and Metalworks
Committee in Pursuit of Free Trade Associations
Coordination Committee for the Creation of Labor Organizations
Association for the Defense of Dismissed and Unemployed Turpentine Workers
Women’s Council
.
bron: persian2english

Het programma voor 1 mei.



Iran heeft de druk op de lerarenorganisatie verhoogd voorafgaande aan de viering van
Teachers Day op 2 mei.
Het hoofd van de lerarenvakbond Ali Akbar Baghani, en woordvoerder Mohammad Beheshti Langarudi zijn volgens berichten gearresteerd nadat zij opgeroepen waren bij het ministerie van inlichtingen.
In Tabriz en Teheran zijn de afgelopen dagen verschillende activisten en leraren opgepakt en gewaarschuwd niet te demonstreren.
De afgelopen dagen zijn twee leraren in Kermanshah beboet en drie andere in Hamedan gearresteerd.
Een activist in Teheran vertelde dat verscheidene blogs met onderwerpen over leraren zijn geblocked.
Eerder deze week heeft de Coordinating Council of the Teachers Trade Unions opgeroepen tot een hongerstaking tijdens Lerarenweek van 2-8 mei om tegen de gevangenisstraffen en doodstraffen tegen leraren te protesteren.
De afgelopen maanden zijn vier leraren tot gevangenisstraf en minstens een leraar, Farzad Kamangar is terdood veroordeeld.
bron: rferl.org



De gevangen zittende ayatollah Boroujerdi is de afgelopen tijd gefolterd en zit in isolatie.Hem werd een kort telefoongesprek toegestaan waarin hij vertelde dat hij met amputatie van zijn handen is bedreigd als hij iets zegt over martelingen.
Op 22 april werd hij na protesten over de omstandigheden in de gevangenis geslagen en naar een onbekende plek gebracht.
bron: Democratic Republic of Iran


Zongebruinde vrouwen in Teheran die zich niet aan de islamitische dresscode houden zullen volgens de politiechef in Teheran worden gearresteerd en gevangen gezet.
Volgens Brig.Hossien Sajedinia zal de nationale crackdown op sympathisanten van de oppositie worden uitgebreid met vrouwen die tegen de geest van de islam handelen.
Hij zei dat het publiek dat verwacht.
De afgelopen weken had een geestelijke al gezegd dat aardbevingen ontstaan doordat vrouwen zich niet zedig kleden. Een andere geestelijke had de bevolking opgeroepen de stad te ontvluchten voor de onvermijdelijke straf voor zondig gedrag de stad zou treffen.
bron: telegraph.co.uk




anonymous Iran

enduring america

Iran in de wereldpers


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Eer de westerse verworvenheden van de 1 mei viering in Iran merkbaar zijn, moet er nog heel veel gebeuren. Gelet op de inhoud van de overige berichten zit het er voorlopig ook niet in.