Wednesday, May 26, 2010

Iran: moraal en moreel


Zondag is in de Karoungevangenis in Ahwaz een man opgehangen.
De man, S. R. was veroordeeld voor het bezit van 675 gram heroine.
bron: iranhr.net




De Chef van politie in Teheran heeft gezegd dat er hard opgetreden gaat worden tegen illegale demonstraties, of het nu een bijzondere dag is of niet.
Ook heeft de governeur van Teheran gezegd dat er door hervormingsgezinde groepen geen vergunning is gevraagd om op de verjaardag van de presidentsverkiezingen (12 juni) te mogen demonstreren.
De hervormingsgezinde leiders hebben aangekondigd dat zij een vergunning om op 12 juni te demonstreren hebben aangevraagd.

Zondag heeft het parlement voorgestemd om striktere morele regels in de wet op te nemen.


Het gaat om "islamitische kledij en beperkingen, de goede zeden, familie, morele zekerheid, bedriegen en te hoge prijzen vragen , overheids-en milieu en gezondheid, burgerschap rechten, woeker, omkoping, en het breken van de vasten in het openbaar."
Voor de nieuwe wet wordt een raad opgericht waarvan de voorzitter rechtstreeks door de Supreme Leader wordt benoemd en die direct verantwoordelijkheid aan hem moet afleggen.
bron: droi.wordpress.com


Een lid van de iraanse parlementaire veiligheids en buitenlandcommissie heeft tegen ILNA gezegd dat de onderwijs-en science commissie tekenen van fraude bij Mohammad Reza Rahimi, vice-president van Ahmadinejad gaat onderzoeken. Hij zet vraagtekens bij de geldigheid van diens doctorsgraad.
bron: irangreenvoice.com




Berichten uit de Evingevangenis bevestigen dat een aantal vrouwelijke gevangenen al maanden illegaal worden vastgehouden op onduidelijke aanklachten waarop zware straffen staan.
De website Kalemeh zegt dat Maryam Akbari-Monfared sinds 31 december wordt vastgehouden op beschuldiging van moharebe en het lidmaatschap van de MKO.
Akbari-Monfared is moeder van 3 kinderen, de jongste is 5 jaar.
Parvin Javanzadeh, 22 is op 27 december gearresteerd en zit in limbo in Evin.
Zij is de jongste vrouwelijke politieke gevangene. De eerste drie maanden van haar detentie heeft zij in isolatie in een detentieafdeling van het IRGC doorgebracht en moreel en fysiek is zij in slechte toestand.
Zij wordt volgens berichten uit de gevangenis ook voor moharebe aangeklaagd en haar zaak is doorgestuurd naar de 15e branch van het revolutionary court.
Andere vrouwen die onwettig op verlopen detentieorders in Evin zitten zijn: Kobra Zagheh-Doost, Badrolsadat Mofidi (secretaris van de Iranian Journalists Association) en Fatemeh Khorramjoo
Alle 3 zijn in slechte lichamelijke en geestelijke conditie.
bron: RAHANA

In Iran Labor Report staat een engelse vertaling van een interview dat een lid van de Ad hoc Workers Council of the Mahshahr Petrochemical Complexes had met Radio Liberty over de situatie in de industrie bij de Perzische Golf.

enduring america

Iran in de wereldpers



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

12 Juni komt rap dichterbij ...

christinA eijkhout said...

Ja, de autoriteiten sluiten aan alle kanten de luchtwegen af.