Sunday, May 23, 2010

Iran: verder

Op 21 mei is de Azeri burgerrechtenactivist Behboud Gholizadeh gearresteerd in de stad Miandoab.
Volgens de website Savalan Sessi werd hij in zijn fotografiestudio gearresteerd waar agenten ook zijn computer, CD's en andere persoonlijke bezittingen in beslag namen.
Gholizadeh is het hoofd van een NGO genaamd Yashil wiens vergunning de afgelopen maanden is ingetrokken op beschuldiging van het hebben van een separatisrische agenda.
De afgelopen weken zijn meer dan 12 Azeri door de autoriteiten gearresteerd.
bron: en.irangreenvoice.com


Emad Bahavar en Amir Hossein Kazemi, 2 leden van de jeugdafdeling van Iranian Freedom Movement, zijn opnieuw onder lichamelijke en geestelijke druk gekomen om een bekentenis voor de televisie af te leggen.
Emad Bahavar is teruggebracht naar isolatie en zijn bezoekrechten zijn ingetrokken.
Van beiden is 15 dagen geleden de termijn van tijdelijke opsluiting afgelopen, maar zij zijn niet vrijgelaten.
bron: RAHANA



100 dagen nadat hij is gearresteerd is er nog steeds niets bekend over de aanklacht tegen blogger en studentenactivist Aliakbar Ajami, lid van Students for Equality en Freedom en hoofdredacteur van het studentenblad A Better World. Hij zit in ward 350 van Evinprison.
bron: RAHANA



Op 19 mei ging Mohieddin Azadi, een koerdische mensenrechten- en burgerrechtenactivist, in hongerstaking om te protesteren tegen het gebrek aan medische behandeling.
Volgens de Kurdish Human Rights Organization is Azadi in kritieke toestand.In maart 2008 is Azadi gearresteerd en heeft diverse medische problemen als gevolg van de slechte behandeling in diverse gevangenissen in Sanandaj en Saghez. Vorig jaar is hij tot 4 jaar gevangenis veroordeeld voor het hebben van banden met buitenlandse groepen.
bron: RAHANA


Tengevolge van nieuwe regels van het Ministerie van Opvoeding kan de Bahai Shadan Shirzi, 14 zich niet registreren op school om de 8e klas te doen.
Eerst mocht iedere student zich aanmelden voor het examen en werden Bahaistudenten alleen geweigerd als zij geslaagd zijn.
Nu zijn de regels zo veranderd dat als in het vragenformulier de godsdienst wordt ingevuld, een popup komt met de tekst dat "de ingevulde gegevens helaas niet zijn ingevoerd".
bron: RAHANA



De bewakers van de Rajai Shahr prison blijven weerloze gevangenen aanvallen en hun bezittingen vernielen.Een aantal gevangenen zijn hierbij gewond geraakt, en krijgen geen toestemming deze wonden medisch te laten verzorgen.Deze georganiseerde aanvallen vinden steeds meer plaats. Zeker 80 koelkasten zijn door bewakers vernield.
In de afgelopen jaren is Rajai Shahr een plaats geworden waarheen men politieke gevangenen naar verbant om ze met misdadigers met huid en bloedziekten op te sluiten.
bron: persian2english.com




enduring america

wekelijkse update

Iran in de wereldpers



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Het is het best je mond te houden in Iran, zo lijkt het.