Monday, May 24, 2010

Iran: rond

IRNA meldde dat maandag in de gevangenis van Zahedan, Abdolhamid Rigi, de broer van Abdolmalek Rigi, de leider van Jundullah is opgehangen.
Op 6 juni 2009 is ook al eens door iraanse media geschreven dat Abdolhamid Rigi is opgehangen.
bron: alertnet.org


Majid Tavakoli is in volledige hongerstaking gegaan nadat hij voor een periode van tien dagen naar de isolatiecel van ward 240 van Evinprison is overgebracht.
Hij had medegevangenen op de hoogte gebracht van het feit dat hij in hongerstaking zou gaan als hij van de algemene afdeling overgeplaatst zou worden naar de isolatieafdeling.
Volgens berichten is zijn gezondheidstoestand afgelopen week sterk achteruit gegaan en is hij diverse malen naar de gevangeniskliniek gebracht.
bron: persian2english.com


Masoud Heydari,de voormalig manager van ILNA is 19 mei vrijgelaten.
Op 15 mei was hij aan zijn gevangenisstraf van 3 maanden en 1 dag begonnen. Hij was veroordeeld op klachten van de consulent en de directeur public relations van het ministerie van werkgelegenheid, het hoofd van de afdeling juridische zaken van het ministerie van werkgelegenheid, het hoofd van de Amir Kabir universiteit, het ministerie van hogere opvoeding en een student van de Amir Kabiruniversiteit.
bron: RAHANA



Hamed Rouhinejad, is veroordeeld tot 10 jaar gevangenis, door te brengen in de gevangenis van Zanjan voor verbindingen met de monarchistische groep Anjoman Padeshahi Irana. Eerder was hij ter dood veroordeeld.
Hoewel Rouhinejad MS heeft en lichamelijk niet in staat is in de gevangenis te verblijven, weigeren de bewakers toe te staan dat hij zijn medicijnen ontvangt.
bron: persian2english.com


De mensenrechtactivist, lid van de One Million Signatures Campaign, Kurdistan Human Rights Organization, en Tahkim-e Vahdat (office for consolidating unity) Kaveh Ghasemi Kermanshahi die op 3 februari gearresteerd was, is op 22 mei vrijgelaten.
In de afgelopen dagen is door zijn familie de borg van $100.000 betaald.
Kermanshahi heeft meer dan 100 dagen gevangen gezeten.
bron: RAHANA

enduring america

Iran in de wereldpers


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

3 comments:

Johan said...

Heeft zo'n hongerstaking zin?

Anonymous said...

Zo'n hongerstaking heeft soms zin, vooral wanneer beroemde gevangenen hieraan beginnen en dat meteen zoveel mogelijk bekendmaken. Hoogstwaarschijnlijk komt de filmmaker Panahi vandaag vrij, dank zij zijn wijd en zijd gepubliceerde hongerstaking en zijn drie eisen (zie ChristinA's website 19 mei en artikel waarop zij zich baseert). Maar onbekende gevangenen zal het weinig helpen. Het laat de autoriteiten koud als zij verhongeren en overlijden.
Groet / Loes

Johan said...

Dank voor de uitleg.

Groet,

Johan