Saturday, June 19, 2010

Iran: dreiging

De journalist en blogger Ebrahim Rashidi is op 14 juni verdwenen terwijl onderweg was naar het huis van zijn zuster in Ardebil.
Veiligheidsagenten weigeren inlichtingen te geven en zeggen niet te weten waar hij zich bevindt.
In 2006 was Rashidi al eens gearresteerd in 2006 en in 2007, waarna hij 5 maanden in de gevangenis heeft gezeten.
Ebrahim Rashidi werkte voor het maandblad Bayaram en de verboden krant Navid-e Azerbaijan. Hij was lid van de ngo Azertoprag, professor aan de Shahriar Cultural Society in Orumiyeh University, hij werkte voor de studentenkrant Olduz terwijl hij redacteur voor het ander studentenblad Bolut was.
bron: persian2english



Behnam Ebrahimzadeh een werknemer van een buizenfabriek in Shahr-e-Rey, is een van de bekendste activisten tegen kinderarbeid en beschermer van de rechten van straatkinderen.
Hij is ook lid van het Committee to Facilitate Creation of Free Labour Organizations. Ebrahimzadeh werd op 12 juni , 2010 door agenten van het ministerie van inlichtingen gearresteerd.
Het laatste nieuws is dat hij ondervraagd wordt en in kritieke toestand in Evinprison is.
Gedurende zijn arrestatie is Ebrahimzadeh ernstig gewond door de politie. Hij brak twee ribben en kreeg een ernstige borstwond.
bron: persian2english



In de UK heeft Kiana Firouz, een lesbische iraanse eindelijk asiel gekregen, nadat zij twee keer eerder geweigerd was.
De The Iranian Railroad for Queer Refugees (IRQR) heeft bericht gekregen over mogelijk 3 doodstraffen voor homosexuelen, een man krijgt 74 zweepslagen voor zijn homosexualiteit en het vermoorden van een 23 jaar oude bisexuele man door iraanse veiligheidstroepen.
Op 27 mei zijn Reza, 23 en Alireza 28, in Sari in hun huis, samen met enkele gasten gearresteerd.
Na enkele dagen zijn de gasten vrijgelaten nadat zij gedwongen waren te getuigen dat Ali en Alireza in een relatie samenwoonden.Zij vertelden dat zij tijdens hun arrestatie geruchten gehoord hebben dat de politie handelde namens familieleden van Ali en Alireza.
Beiden zijn voor het revolutionary court gebracht en naar gerucht ter dood veroordeeld.
Ook in Sari is de zakenman Hamid, 40, gearresteerd voor het hebben van een relatie met een 17-jarige. Hij is hiervoor veroordeeld tot 74 zweepslagen.Er zijn geruchten dat ook hij ter dood is veroordeeld. Over de 17-jarige is verder niets bekend.
Amir Hossein, 23, bisexueel, is toen hij met zijn vriendin zat te eten, gearresteerd. Hij is in gevangenschap doodgeslagen.
bron: missionfreeiran.wordpress.com

enduring america




anonymous Iran



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Verdwijnen, is geen goed teken in Iran.

christinA eijkhout said...

Nee, meestal blijken mensen dan gearresteerd te zijn.