Monday, June 28, 2010

Iran: gebeurd

Iranlaborreport schrijft dat Parvaneh Osanloo, de vrouw van Mansour Osanloo in een interview aan Roozonline heeft verteld dat haar schoondochter, Zoya Samadi,tengevolge van haar ontvoering en mishandeling , een miskraam heeft gehad.
bron: iranlaborreport


Twee weken na de arrestatie van Babak Heshmat Saran is zijn verblijfplaats nog steeds onbekend.
Babak Heshmat Saran is de zoon van wijlen Amir Hossein Heshmat Saran, Secretaris Generaal van het Iran National Unity Front, die vorig jaar plotseling overleed in de Gohardashtprison.
In een interview met International Campaign for Human Rights in Iran vertelde zijn moeder dat zij diverse autoriteiten heeft gebeld, maar dat geen van hen inlichtingen kon geven.
Babak en een vriend, Ahmad Shahrezaei, werden op 12 Juni 2010 in Teheran op Enghelab Avenue aangevallen. Ahmad werd gearresteerd en Babak werd met een baton geslagen, maar kon ontsnappen.
Later werd hij door een motorrijder alsnog gearresteerd.
bron: iranhumanrights.org



Na 13 maanden gevangenis is Abdollah Momeni van ward 8 overgebracht naar ward 350.
Momeni is veroordeeld tot 4 jaar en 11 maanden gevangenis.
Volgens Advar news zitten Ali Malihi, public relations officer van Tahkim-eh Vahdat, en Salman Sima, lid van Tahkim-e Vahdat, in dezelfde afdeling.
Ook de financiele adviseur van Mousavi, Ali Arab-Mazadi, is overgebracht naar deze afdeling.
bron: HRHI

Het revolutionary court in Gorgan heeft Mobin Mir-Arab, Hossein Matloubi, Alireza Rahnamaei en Salman Bozorgi veroordeeld tot respectievelijk 4 jaren, 18 maanden, 15 maanden en 1 jaar.
Tien dagen geleden waren zij gearresteerd, zij werkten voor Mousavi's centrale studenten campagne in de provincie Golestan.
bron: HRHI

enduring america


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Het Iraanse gerecht maakt nog steeds overuren.