Wednesday, June 23, 2010

Iran: omstandigheden

Tijdens een bezoek met een groep anderen aan een weeshuis hebben agenten van het ministerie van inlichtingen op 21 juni de Bahai Noora Nabizadeh gearresteerd.
Doorde agenten werd als reden het verspreiden van het Bahaigeloof opgegeven.
bron: RAHANA



Sinds zes maanden zit Mohamamad Nourizad gevangen.
Nadat hij door bewakers ernstig is geslagen heeft hij voortdurend hoofdpijn en is het zicht in zijn ogen achteruitgegaan.Gevangenisautoriteiten staan hem niet toe naar de gevangeniskliniek te gaan.Hij zit in ward 350 van de Evinprison.
Seyyed Alireza Beheshti Shirazi, een senior adviseur van Mir Hossein Mousavi tijdens de verkiezingscampagne is ook naar Ward 350 overgebracht.
bron: RAHANA

De elitestudent Abdollah Yousefzadegan heeft zijn familie gebeld en gezegd dat hij na 95 dagen in isolatie overgeplaatst is naar een cel met 2of 3 celgenoten.
Ook zei hij in goede geestelijke en lichamelijke conditie te zijn.
Yousefzadegan zit in de gevangenis in Mashhad.
bron: RAHANA



De omstandigheden in ward 350 van Evinprison worden steeds slechter.Er wordt verbouwd en gevangenen hebben nu nog minder plaats om uit te rusten en te slapen. Het is heet weer en er is nog geen verkoeling geinstalleerd.
Op 21 juni is bovendien alle telefonische communicatie met de gevangenen verbroken.Evenals in ward 7 is er geen gas en moeten de gevangenen met koud water douchen.
Er is echter afgelopen maandag een vervanger van de aanklager gestuurd, die alles onderzoeken zou.
bron: RAHANA

De fotograaf Majid Saeedi is tot 3 jaar gevangenis veroordeeld. Hij was op 30 juni 2009 gearresteerd.



De politieke gevangenen van de gevangenis in Rajaee Shahr krijgen steeds meer beperkingen opgelegd. Terwijl de gewone gevangenen mogen bellen wanneer en met wie zij willen, hebben politieke gevangenen een lijst moeten inleveren en mogen zij niemand buiten die lijst bellen.Davood Soleimani, Masoud Bastani, Ahmad Zeidabadi, Mehdi Mahmoudian, Isa Saharkhiz, Mansour Osanloo, Rasool Badaghi en Heshmatollah Tabarzadi zitten in at Rajai-shahr.
bron: astreetjournalist

enduring america



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Nog slechtere omstandigheden in Evin prison: niet menselijk meer, waarschijnlijk.