Friday, June 25, 2010

Iran: veranderd

Het Iranian Teachers Trade Association heeft een verklaring uitgegeven nu er twee maanden voorbij zijn sinds Messes Baghani, de algemeen secretaris en Beheshti, de woordvoerder van de Teachers Trade Association zijn gearresteerd.Ook Rasoul Bodaghi,Hashem Khastar, Abdollah Moemeni, Mohammad Davari, Esmael Abdi, en anderen zitten gevangen.
In deze verklaring geven zij uiting aan hun solidariteit en vragen om vrijlating van en inlichtingen over hun collega's.
bron: iranlaborreport

Zoya Samadi, de schoondochter van Mansour Osanloo is op 23 juni toen zij terugkwam van haar werk op gewelddadige wijze gekidnapt.Getuigen zagen hoe veiligheidsagenten haar meesleurden.
De kidnappers plakten tape over haar mond en brachten haar geboeid naar een onbekende plaats waar zij haar voornamelijk op haar hoofd en gezicht sloegen. Zij werd enige uren mishandeld en uiteindelijk bij de Seyyed Khandan brug vrijgelaten.
Ook vorig jaar zijn er pogingen geweest haar te ontvoeren.
bron: iranlaborreport




De officiele naam van “Reporters and Human Rights Activists News Agency” (RAHANA) is veranderd in "Human Rights House of Iran”(HRHI).




Emad Bahavar, hoofd van de jeugdafdeling van de Freedom Movement of Iran partij is overgebracht naar ward 350 van Evin prison. Op 13 maart 2010 was hij voor de 4e keer binnen een jaar gearresteerd.
Twee andere leden van de partij, Engr. Farid Taheri en Amir Hossein Kazemi , zitten in ward 350 en ward 290 van Evin prison.
bron: HRHI


De bahai Afshin Ighani is veroordeeld tot 4 jaar 3 maanden gevangenis. Hij was aangeklaagd voor het vormen van groepen met het plan de nationale veiligheid te verstoren.Ook zijn bezittingen die hiermee verband houden in beslag genomen.
bron: HRHI



Een nieuw rapport zegt dat getuigen gezien hebben dat de drie in juli 2009 gevangen genomen lifters,Shane Bauer, Sarah Shourd en Josh Fattal op het grongebied van Irak zouden zijn gearresteerd.
De getuigen zouden inwoners van een grensdorp zijn die uit angst weigeren zich bekend te maken.
video
bron: voanews.com, lissnup.posterous.com

enduring america


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Dan houdt Iran ze dus ten onrechte vast.

christinA eijkhout said...

Dat kan, het kan natuurlijk ook dat deze berichten niet kloppen, vergeet niet dat het in koerdisch gebied gebeurd is.