Saturday, June 26, 2010

Iran: verder


Mensenrechtactiviste en lid van Committee of Human Rights Reporters Shiva Nazar Ahari is op 20 juni overgebracht van ward 209 naar de algemene afdeling in Evin prison.


Sinds juni 2009 heeft zij meer dan 280 dagen in de gevangenis doorgebracht, waarvan 100 in isolatie.
Zij was tegen een borg van $200.000 vrijgelaten toen zij december weer gearresteerd werd voor het bijwonen van de begrafenis van ayatollah Montazeri.
bron: persian2enhlish



In het dorp Eival in de provincie Mazandaran zijn 50 huizen van bahais door mensen die in vrachtwagens reden vernietigd.
De wegen rond het dorp waren afgezet en er werd gepatrouilleerd zodat niemand in het dorp kwam.
De inwoners hebben op 22 juni bij het kantoor van het Klasar district hierover een klacht ingediend bij de politie maar de actie werd onwettig verklaard en zijn op 23 juni naar het kantoor van de gouverneur in Sari gegaan, maar de autoriteiten ontkennen een bericht te hebben ontvangen.
bron: HRHI


Firuz Yousefi, een turkse burgeractivist en ontslagen uit het leger Islamic Republic of Iran Army (IRIA) is op 21 juni gearresteerd door agenten van het Army Information Protection in Teheran en naar een onbekende plaats overgebracht.
Savalan Sesi newsagency meldt dat een rechter heeft gezegd dat hij is gearresteerd omdat hij over de redenen van zijn ontslag interviews aan buitenlandse media heeft gegeven.
bron: HRHI

enduring america


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

3 comments:

Johan said...

Een Turks iemand in het Iraanse leger?

Anonymous said...

Dit artikel is gegarandeerd geschreven door een Perzische Iranier. Deze "echte" Perzen duiden Iraanse Azeri's vaak aan als "Turken". De man heet gewoon Firouz Yousefi, is van origine een Azeri en komt uit Karaj. Hij werd ook eind 2008 en in maart 2009 gearresteerd en was op borgtocht vrij. Zie http://www.ihrv.org/inf/?p=1374
Groet / Loes

christinA eijkhout said...

Normaal worden bij RAHANA/HRHI zulke fouten niet gemaakt, integendeel vind ik.
Ik heb altijd gevonden dat zij de etnische of godsdienstige afkomst azeri, baluchi, bahai, chtisten zo netjes vermelden.