Sunday, July 25, 2010

Iran: opsomming

Bij een ontploffing in een petrochemische fabriek op Khark Island in de Perzische Golf zijn 4 mensen om het leven gekomen.
Er wordt bericht dat overdruk in de centrale ketel tot de ontploffing heeft geleid.
bron: washingtonpost.com







Donderdag is in Wenen de wetenschapper en voormalig professor aan de universiteit van Teheran Baghaollah Vossough vermoord.
Vossaugh, een Bahai, was in 1979 Iran ontvlucht en woonde sindsdien in Oostenrijk.
Hij is de auteur van het boek "Five Hundred Years of Austria-Persian Relations" .
bron: radio Zamaneh



Hossein Ronaghi Maleki, Seyyed Ahmadreza Ahmadpour, Zeynab Bayazidi, Arjang Davoudi en Reza Joshan zijn politieke gevangenen die gedurende de afgelopen dagen uit protest tegen de omstandigheden in de gevangenis in hongerstaking zijn gegaan.
bron: HRHI


Duitsland geeft asiel aan 50 dissidente iraniers, die vorig jaar tijdens de nasleep van de verkiezingen naar Turkije zijn gevlucht.
Het zijn voornamelijk journalisten en andere critici van het regime.
Er zijn reeds 12 mensen in Duitsland aangekomen. Oorspronkelijk wilde Duitsland slechts 20 asielzoekers opnemen maar in overleg met de iraanse gemeenschap in Duitslan en Reporters without Borders is dit aantal verhoogd.
bron: dw-world.de


Tussen 22 juni en 22 juli 2010 zijn 17 leden van religieuze minderheden, 15 koerdische burgers en activiste, 3 Azeriburgers en activisten, 4 studenten, 4 studentaktivisten 1 vakbondssaktivist en 44 burger gevangen genomen.
bron: HRHI


enduring america

wekelijkse updates


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Er zijn vast meer mensen Iran ontvlucht na de verkiezingen vorig jaar.

Anonymous said...

Inderdaad. Met name in Turkije, maar ook in Maleisie en andere landen zitten honderden zo niet duizenden gevluchte Iraniers, vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Een groep in het Europees Parlement (onder wie Marietje Schake) is bezig de lidstaten van de EU te bewegen deze vluchtelingen op te nemen en hun een tijdelijke verblijfsvergunning toe te kennen.
Groet / Loes