Saturday, July 24, 2010

Iran: verder

President Ahmadinejad heeft gezegd dat voor 2019 door Iran een mens in de ruimte zal worden gebracht.
In 2009 lanceerde Iran al een eigengebouwde satelliet en in februari een Kavoshgar-3 raket met aan boord een rat, een schildpad en wurmen.
Minister Reza Taghipoir van Telecommunicatie zei eerder deze maand dat Iran in de laatste week van augustus een andere satelliet, Rasad 1, zal lanceren.
bron: BBC


In de hele wereld worden vandaag demonstraties gehouden om het leven van Sakineh Mohammadi Ashtiani in Tabriz te redden.
Zij was voor het plegen van overspel ter dood veroordeeld door middel van steniging, maar door internationale protesten is deze straf tegengehouden.
De doodstraf is echter niet gewijzigd.Eerder deze maand hebben officials in East-Azerbaijan gezegd dat de executie op een andere manier zal worden voltrokken.
bron: BBC


Kaviz Nouzdahi, Hooman Bakhtavar, Sima Rajabian en Nasrin Ghadiri zijn tot 2 jaar gevangenis veroordeeld voor anti-regime propaganda, handelen tegen de nationale veiligheid door lidmaatschap van Baha’i organizaties, samenwerking met buitenlanders na reizen, het organiseren van illegale bijeenkomsten en het verspreiden van illegale boeken en CD's.
5 andere Bahais zijn naar de gevangenis overgebracht om hun straf uit te zitten. Davar Nabilzadeh is door de Vakil Abad Prison gedagvaard om zijn straf uit te zitten.
bron: HRHI


Studentactivist Azita Mizban van de Birjand University , lid van de Central Islamic Student Council of Birjand, en de redacteur van het studentenblad Sokoot, heeft twee dagen geleden zelfmoord gepleegd.
Haar vrienden weten niet waarom.
De afgelopen jaren is zelfmoord onder studenten als gevolg van sociale druk en andere problemen toegenomen.
Het aantal vrouwelijke studenten dat zelfmoord pleegt is aanzienlijk hoger dan het aantal mannelijke studenten. Volgens gegevens van het Ministerie van Voortgezet Onderwijs zijn op elke 28 gevallen van studentenzelfmoord in Iran, zeven mannelijk en 21 vrouwelijk.
bron: persian2english

enduring america


podcast 22-28 juli van IHRIC




Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Of het nu per se om de Iraanse mens gaat die in de ruimte moet worden gebracht, bestaan her en der twijfels.

christinA eijkhout said...

Er wordt dan ook alleen over mens gesproken, het gaat niet om het gebeuren op zich, maar om het feit dát...