Friday, July 02, 2010

Iran: verder

Reporters without Borders heeft in Parijs de eerste "anti-censuur"schuilplaats geopend voor buitenlandse journalisten, bloggers en dissidenten die hier gevlucht zijn of tijdelijk verblijven, waar zij kunnen leren hoe internet censuur is te omzeilen, hun electronische verbindingen kunnen beveiligen en online anoniem kunnen blijven.
Reporters without Borders en het Communicatie Veiligheidscentrum XeroBank hebben gezamenlijk een anonieme service ontwikkeld, inclusief encrypted e-mail en webtoegang die gratis te gebruiken is voor hen die de Shelter gebruiken.
Door middel van contact te maken met de Xeroxbank via een Virtual Private Network (VPN), wordt het internetverkeer gerouted door een gigabit backbone network en van land naar land vermengd met tienduizenden andere gebruikers.
The Shelter is open van maandag tot vrijdag van 10 a.m. tot 6 p.m. Iedereen die het wil gebruiken dient een aanvraag in te dienen door een e-mail te sturen naar shelter@rsf.org.
Zonder hulp van het stadhuis van Parijs had de Shelter niet kunnen worden gebouwd.
bron: rsf.org



Khosrow Boukani, een vakbonds activist en bestuurslid van het Coordinating Committee to Help Form Labor Organizations is door de Oroumiyeh Revolutionary Court tot 2 jaar gevangenisstraf veroordeeld.
bron: HRHI




Op 1 juli is de mensenrechtaktiviste Narges Mohammadi, vice-president van het Defenders of Human Rights Center vrijgelaten tegen een borg van $50,000 .
Op 10 juni was zij gearresteerd.
bron: HRHI

De studentenaktivist Seyyed Zia Nabavi, woordvoerder van Right to Education Council, heeft een zenuwinzinking gehad en is in kritieke toestand.Hij kon enige uren niet spreken en zijn bloeddruk viel weg en nadat hij naar het hospitaalziekenhuis gebracht was zeiden de artsen dat de aanvallen tot een volledig falen van zijn immuunsysteem kunnen leiden.
Op 15 juni 2009 was hij gearresteerd en heeft 98 dagen in isolatie doorgebracht. Tot nu heeft zijn familie hem niet mogen bezoeken.Er is een borg van $500.000 vastgesteld, maar zijn familie kan die niet betalen. Bovendien heeft de rechter gezegd dat hij bij pogingen om de borg te betalen, deze zal verhogen tot $800.000
bron: HRHI

enduring america



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Zo'n anti-censuur mogelijkheid veilig kunnen gebruiken in je eigen land zou helemaal mooi zijn.