Tuesday, July 27, 2010

Iran: verder

Mir Hossein Mousavi heeft enige nog onbekende gebeurtenissen uit de oorlog Iran/Irak bekend gemaakt. Het staat hier
bron: droi.wordpress.com






De politieke gevangene Reza Joshan is op de 6e dag van zijn totale hongerstaking in coma naar de ziekenafdeling van de Gohardasht prison van Karaj gebracht.
Reza Joshan, 25, werd op 1 December door agenten van de inlichtingendienst gearresteerd en naar een isolatiecel van de IRGC gebracht.Na 2 maanden werd hij overgebracht naar ward 4.
bron: HRHI



De 54e branch van het hof van beroep bevestigde het vonnis van 7 ½ jaar gevangenis voor Milad Asadi, een studentenactivist en lid van Daftar-e-Tahkim Vahdat (Office for Consolidating Unity).
Ook het vonnis van Bahareh Hedayat van 9½ jaar werd bevestigd.
De veroordeling van Amir Khosrow Dalirsani, een nationalist-religieus activist, lid van het Committee against Arbitrary Arrests en seniorlid van Jonbesh Mosalmanan Mobarez, tot 4 jaar gevangenis is in beroep bevestigd.
Het vonnis van 1 jaar gevangenis en 74 zweepslagen, benevens een beroepsverbod van 15 jaar tegen de journalist Peyman Aref is in beroep bevestigd.Aref is op het ogenblik met gevangenisverlof wegens hartproblemen.
In beroep is het vonnis van Massoud Babapour, student aan de Garmsar Azad University tot 2 jaar gevangenis, bevestigd.
Rahim Rash, Vahed Dastmordi, Salah Ahmadi, en Himan Rostami , 4 inwoners van de dorpen Albelagh en Kouseh Keriz die in Mahabad liggen zijn op 21 juli gearresteerd.
De reden is onbekend.
Volgens statistieken van HRHI zijn tussen 22 juni en 22 juli 19 koerden gearresteerd.
Morteza Golizadeh uit Arak, die lid is van Province of Markazi Jebheh Mosharkat(Islamic Iran Participation Front) is veroordeeld tot een jaar gevangenis.
bron: HRHI

enduring america



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Die hingerstaking zal niet lang meer duren.