Wednesday, July 28, 2010

Iran: verder

Op 26 juli zijn in de Karounprison van Ahvaz 3 mannen opgehangen.
De mannen, A. A. veroordeeld voor het bezit van 80 gram crack, S. Z. veroordeeld voor het bezit van 335 gram heroine en S. M. voor het bezit van 43 gram heroine.
bron: iranhr.net





Na vijf weken is de christen Alireza Seyedi op borg uit de gevangenis vrijgelaten.
Op 18 juni werden Fatemeh Tork-Kajouri, Mehdi Karbalaei-Ali, Afshin Vafadaran en Alireza Seyedi, in het huis van Behrouz Sadegh-Khanajani gearresteerd.
Allen zijn nu tegen borg vrijgelaten, alleen over Behrouz Sadegh-Khanajani, die op 16 juni is gearresteerd, is niets bekend.
bron: HRHI



Er is een hoorzitting gehouden tegen Ghader Nowruzi, Fatemeh Nasirpour, Siamak en Babak Panahi allen leden van de verboden Arman Student Organization, van de universiteit van Tabriz.
Zij zijn aangeklaagd voor antiregeringspropaganda.
bron: HRHI



Mohsen Jaldiyani een koerdische leraar uit Oshnaviyeh ( West Azarbaijan ) en hoofd van de literaire groep “Teirizh” is veroordeeld tot 6 jaar gevangenis en verbanning naar Tabas,in de provincie Yazd.
In januari werd hij gearresteerd en heeft 6 maanden in Arak en de Evinprison gezeten.
bron: HRHI
Op 18 juli is Hanieh Farshi Shotorban in haar huis door agenten van de inlichtingen dienst gearresteerd.
Zij doorzochten de woning en hebben haar computer, telefoon en persoonlijke bezittingen i n beslag genomen. Zij is eerst naar de gevangenis van Tabriz en later naar Evinprison overgebracht.
Zij is aangeklaagd voor "belediging van het heilige" en het hebben van banden met buitenlanders. Het laatste slaat op haar Facebookaccount.
bron: HRHI

De koerdische activist Rahim Resha is op de achtste dag van zijn hongerstaking naar het IRGC detentiecentrum in Urmia overgebracht.Hij werd op 19 juli in zijn huis bij Mahabad gearresteerd en is na een dag in hongerstaking gegaan.
bron: HRHI



enduring america


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

'Belediging van het heilige'. Weer zo'n vage omschrijving van de Iraanse autoriteiten waar je alle kanten mee op kunt.