Thursday, July 29, 2010

Iran: vragen

Er is nog steeds geen informatie over de omstandigheden van Reza Shahabi, een lid van de raad van bestuur van het Vahed Bus Workers Syndicate die op 12 juni is gearresteerd.
Hij heeft sindsdien 3 telefoongesprekken met zijn familie mogen voeren, waarvan de laatste begin juli was.
Het Tehran and Suburbs Vahed Bus Workers Syndicate veroordeelt de arrestatie en vraagt om zijn onmiddellijke vrijlating.
bron: iranlaborreport




Amnesty International heeft in een verklaring de iraanse autoriteiten opgeroepen te stoppen met de vervolging van de mensenrechtadvocaat Mohammad Mostafaei waarvan na afgelopen zaterdag kort nadat hij verhoord is door veiligheidsagenten niets meer gehoord is.
Zijn vrouw en zwager zijn later die avond gearresteerd.
Mostafaei is de advocaat van Sakineh Mohammadi Ashtiani,de vrouw die was veroordeeld tot steniging en van veel minderjarige criminelen.
bron: amnestyusa.org



Human Rights Watch vraagt in een verklaring om onmiddellijke medische hulp en vrijlating voor de koerdische mensenrechtadvocaat Mohammad Sadigh Kaboudvand , die een straf van 11 jaar uitzit in Evinprison.
Op 15 juli heeft Kabouvand waarschijnlijk een hersenbloeding gehad waardoor hij ernstige neurologische problemen heeft gekregen.
Kaboudvand is een van de tientallen koerdische dissidenten die gevangen zitten in Iran.
Er zijn ook 16 koerden die veroordeeld zijn tot de doodstraf:Zeynab Jalalian, Rostam Arkia, Hossein Khezri, Anvar Rostami, Mohammad Amin Abdolahi, Ghader Mohammadzadeh, Habibollah Latifi, Sherko Moarefi, Mostafa Salimi, Hassan Tali, Iraj Mohammadi, Rashid Akhkandi, Mohammad Amin Agoushi, Ahmad Pouladkhani, Sayed Sami Hosseini, en Sayed Jamal Mohammadi.

Op 17 juli is de vrouwenrechtactiviste en lid van de One Million Signatures Campaign Mahboubeh Karami overgebracht naar het gevangenis ziekenhuis van Evinprison voor het ondergaan van een septoplasty(neus)operatie. Deze operatie is door haar gecanceld uit protest tegen de beperkingen die haar opgelegd zijn.
Karami leidt aan ademhalingsproblemen en depressies.
bron: persian2english



Volgens de iraanse minister van binnenlandse zaken zijn 9 mensen gearresteerd voor de bomaanslag in Zahedan waarbij 27 mensen de dood vonden.
Twee van hen zijn beschuldigd en 7 anderen worden verdacht van hulp bij het plegen van de aanslag.De minister zei ook dat er maatregelen genomen werden tegen terrorisme.
bron: en.trend.az

In The Independent staat een interview met twee leden van de rockband Blurred Vision uit Canada.
Zij zijn van iraanse afkomst en vertellen dat het nummer Another brick in the wall speciaal door hen gecovered is voor de studenten in Iran.



enduring america



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

De cover is zo zo, de beelden spreken voor zich.