Monday, August 30, 2010

Iran: gevolgen

De cyber-unit van de revolutionary guards heeft de tijdelijke arresttermijn van de blogger Hossein Ronaghi (Babak Khorramdin) met een maand verlengd en hij zit nog steeds in de isolatiecel van Ward 209a van de IRGC.
Ronaghi is 10 maanden geleden gearresteerd.Hij is aangeklaagd voor het verspreiden van leugens, het beledigen van de Leider van de Islamitische Republiek en het maken van proxyservers.
Vorige week heeft rechter Mirabbas van de 26e branch van het Revolutionary Court een borg vastgesteld en zijn familie heeft de $300.000 borg betaald, maar hij werd niet vrijgelaten.
bron: HRHI


De Laleh Park Mourning Mothers waarschuwen in een verklaring van 28 augustus voor de traumatische gevolgen van geestelijke en lichamelijke marteling op politieke gevangenen. Hierdoor blijven de levens van vrijgelaten gevangenen gevaar lopen.
In de verklaring beschrijven zij de effecten van marteling bij vier gevangenen:
Hessam Tarmasi, 19 jaar, die een jaar in de gevangenis heeft gezeten. Hij is in het ziekenhuis opgenomen met een nierziekte en ernstige depressie.
Narges Mohammadi, woordvoerster voor het Center for the Defense of Human Rights en moeder van twee 3-jaar oude peuters, moest weer opgenomen worden in het ziekenhuis vanwege haar lichamelijke en geestelijke conditie bij haar vrijlating.
Mahboubeh Karami, een vrouwenrechtactiviste moest in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege haar lichamelijke conditie door de gedwongen inaktiviteit in de gevangenis en ernstige depressie.
Hamzeh Karami, een voormalig IRGC Commandant is op de Intensive Care Unit opgenomen vanwege de lichamelijke en geestelijke marteling die hij in de Evingevangenis onderging.
Vooral de eerste dagen na de vrijlating is het belangrijk gezondheidsonderzoeken te laten uitvoeren op alle organen, vooral op de nieren, hersens en het zenuwstelsel zodat de tragische gebeurtenissen van de Kahrizaktragedie en gelijksoortige gevallen zich niet herhalen. Ahmad Nejati Kargar, 22, raakte drie dagen na zijn vrijlating in coma en stierf tengevolge van nierfalen.
bron: iranhumanrights.org

enduring america



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Een gevangenschap heeft altijd een negatieve uitwerking. In Iran met al die martelingen natuurlijk helemaal.