Tuesday, August 31, 2010

Iran: verder

Er wordt tot nu niets meer gehoord over de nederlands-iraanse Zahra Bahrami.





Gozaar heeft het mensenrechtenrapport over augustus 2010 gepubliceerd.Hieruit blijkt onder meer dat het regime bij de strafbepaling van vonnissen tegen politieke gevangenen steeds meer gebruik maakt van ta'ziri straffen.
Deze laten het aan de rechter over om te bepalen hoe hoog een straf is omdat er geen strafmaat is bepaald in de islamitische wet.
Dit betekent dat aangeklaagden geen idee hebben welke straffen hun boven het hoofd hangen en is een voorbeeld van de oneerlijkheid van het iraanse systeem.
De crackdown op universiteiten is verhevigd in zowel het arresteren of schorsen van studenten, als het ontslaan en vervangen van professoren.
Veel politieke gevangenen die na de verkiezingen zijn gearresteerd zijn beschuldigd van moharebeh en/of handelen tegen de nationale veiligheid en soortgelijke misdaden.
Vakbondsleden worden vervolgd en gearresteerd.
Volgens recente cijfers van het Mehrafarin Institute, zijn er 5 miljoen kinderen in Iran die geen enkele scholing krijgen.
Ook worden er vrouwen veroordeeld tot dood door steniging.
Leden van religieuze minderheden zoals de bahai worden steeds erger vervolgd en kunnen geen universitaire studie volgen.
Ook derwishen worden vervolgd en bedreigd.
De statistieken voor executies gaan omhoog en doen herinneren aan de massa-executies van de tachtiger jaren.
bron: gozaar

Diverse websites berichten dat gisteren het huis van Mehdi Karroubi belaagd is door meer dan vijftig in burger gekleedde agenten.Volgens onbevestigde berichten van Sahamnews waren zij bewapend met stokken en traangasbommen en reden voornamelijk op grote motorfietsen en andere auto's.
Op de Facebookpagina van Mousavi staat een bericht hierover in zowel Engels als Farsi.
Karroubi had eerder gemeld dat hij ook dit jaar aan de Qodsdaydemonstratie meedoet.
bron: Zamaneh, Facebook


enduring america



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Die rechters kunnen dus doen wat ze willen. Gevaarlijk.

Anonymous said...

Dat is inderdaad gevaarlijk. Het betreft vaak laagopgeleide rechters die min of meer aan godsdienst waanzin lijden. Bij vonnissen gaan zij noodgedwongen op hun eigen "inzicht" af omdat ze geen bewijzen hebben! Bijvoorbeeld bij overspel dienen vier getuigen ("rechtschapen mannen"), afzonderlijk van elkaar, verklaren dat zij ooggetuigen zijn geweest van het overspel op het "Moment supreme"! Dat gebeurt uiteraard nooit. Maar die rechter wil het stel laten stenigen, dus gaat hij op zijn eigen intuitie af ... Zo kregen ook de zeven Baha'is elk 20 jaar cel zonder een spat van bewijs.
Groet / Loes