Thursday, August 26, 2010

Iran: misdadig

Een mensenrechtactivist uit Mashad heeft aan International Campaign for Human Rights in Iran verteld dat er 2100 mensen in Mashad ter dood veroordeeld zijn, waarvan er 300 in het geheim zijn geexecuteerd.
bron: ICHRI


Volgens de openbare aanklager Abbas Jafari Dolatabadi van Teheran is mal-veiling een misdaad.
Ook gelooft hij dat nieuwe technologien en internet tot corruptie leiden.Hij zei dit 21 augustus tijdens een toespraak.
bron: HRA



Op 25 augustus verschenen de derwishen Esmaeil(Hadi) Rahmanian, Farzad Darvish-Sarvestani, Ali Akbar Ebrahimzadeh, Heydar Esparjani, en Keramatollah Mohit samen met
hun advocaten Farshid Yadollahi Farsi, Amir Eslami (2 leden van het Human Rights Committee of the Bar Association), en Davoud Montazeri voor het gerecht.Zij werden verhoord terzake van godslastering, verstoring van de openbare orde door bijeen te komen voor het kantoor van de Gouverneur en vernieling van openbare eigendommen.
De rechters van de 1e branch van het Sarvestan revolutionary Court bepaalden dat de verhoren achter gesloten deuren zonder aanwezigheid van de advocaten zouden plaatsvinden.
Aan het eind van de dag zijn alle vijf in tijdelijke hechtenis genomen en naar het ministerie van inlichtingen s overgebracht.
bron: HRHI



De student Nima Nahvi is in hongerstaking gegaan uit protest tegen de weigering van de autoriteiten om hem naar de gevangenis in zijn thuisstad over te brengen, de weigering hem voorwaardelijk vrij te laten gezien het feit dat hij de helft van zijn straf heeft uitgezeten en zijn overbrenging naar de ward met ernstige criminelen.
Hij is een student aan de Noshirvani Babol University of Technology en zit naar aanleiding van de presidentsverkiezingen een straf uit van 10 maanden, waarvan 5 maanden verstreken zijn.
bron: HRHI



Persian2english blog zal in 3 delen over de geschiedenis van 30 jaar massaslachtingen en executies in de provincie Kurdistan berichten.
De gegevens zijn overgenomen uit het blog *Neither My Type or that of Yours",door schrijver Shahabaddin Sheikhi, dat de geschiedenis van Kurdistan in Iran na de revolutie van 1979 beschrijft.
(De titel van het blog is een directe vertaling. De naam van het blog in Perzisch is "Na Az Jense Khodam Na Az Jense Shoma"]
De titels voor de 3 delen zijn van persian2english en niet van de originele auteur.




Een britse toerist heeft 58 dagen gevangen gezeten in Iran omdat hij een foto van een zonsopgang had gemaakt waarop ook enkele pijlers van een centrale te zien waren.
Toen de politie zijn laptop onderzocht vonden ze enige foto's die hij in Irak had gemaakt toen hij daar werkte.
Hij werd in eenzame opsluiting naar de Evinprison in Teheran gebracht waar hij verhoord werd voor spionage.
Uiteindelijk is hij overhandigd aan de britse ambassade.
Hij was op 21 juni in Ahwaz gearresteerd.


enduring america



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Je foto's photoshoppen in Iran is dus wijsheid.

christinA eijkhout said...

denkutnie. Des te erger als er dan naar gekeken wordt.
Ze zijn natuurlijk niet gek.